Osumnjičenima za šverc 1.400 kg kokaina ipak određen pritvor

Sudija Ivanović nakon saslušanja odbio je predlog više državne tužiteljke Tanje Božović da im odredi pritvor do 30 dana i Krstovićima izrekao mjere nadzora – zabrana napuštanja mjesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji

Vijeće Višeg suda u Podgorici preinačilo je odluku sudije za istragu Radomira Ivanovića i odredilo pritvor Budimiru (66) i Marini Krstović (27), osumnjičenima za šverc 1.400 kilograma kokaina.

To je “Vijestima” saopštila portparolka Višeg suda Aida Muzurović.

Žalbu na odluku Ivanovića prethodno je podnijelo Više državno tužilaštvo.

VDT juče se žalilo na odluku sudije za istragu Radomira Ivanovića – da Krstoviće pusti da se sa slobode brane optužbi za neovlaćenu proizvodnju, držanje i stavljanje o promet opojnih droga.

Sudija Ivanović nakon saslušanja odbio je predlog više državne tužiteljke Tanje Božović da im odredi pritvor do 30 dana i Krstovićima izrekao mjere nadzora – zabrana napuštanja mjesta stanovanja, oduzimanje pasoša i obaveznog javljanja policiji.

Osumnjičeni su pred sudijom Ivanovićem tvrdili da nemaju veze sa kokainom pronađenim u njihovom hangaru u Mojanovićima.

Ivanović, koji je u kumovskim odnosima sa bratom Budimira Krstovića, rekao je da to nije imalo uticaja na njegovu odluku.

Ipak, predstavnici izvršne vlasti juče su ocijenili da je sudija morao da se izuzme iz tog predmeta zbog sumnje u pristrasnost.

Krstovići su uhapšeni u akciji “187” u kojoj je policija zaplijenila rekordnih 1.400 kilograma kokaina.

Foto: Ilustracija

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!