Marković: Hitno sazvati sjednicu Skupštine, ako stvari krenu po zlu neće biti važno ko je kriv

“Crna Gora se danas nalazi na sudbinskoj raskrsnici. Ili će se nastaviti sa nerazumijevanjem koje može da preraste u građanske sukobe, ili će mudrost zaustaviti nestabilnost u koju neumitno tone naše društvo. Nema danas među nama, koji smo dio javnog i političkog života, onih koji ne nose odgovornost za teško breme koje se nadvilo nad Crnom Gorom”, rekao je Marković

Poslanik DPS-a i bivši premijer Duško Marković pozvao je na hitnu sjednicu Skupštine ističući da je Crnoj Gori hitno potrebna rezolucija o građanskom miru i stabilnosti.

“Crna Gora se danas nalazi na sudbinskoj raskrsnici. Ili će se nastaviti sa nerazumijevanjem koje može da preraste u građanske sukobe, ili će mudrost zaustaviti nestabilnost u koju neumitno tone naše društvo. Nema danas među nama, koji smo dio javnog i političkog života, onih koji ne nose odgovornost za teško breme koje se nadvilo nad Crnom Gorom. Ako stvari izmaknu kontroli, i krenu po zlu, više neće biti važno ko je započeo, i ko je kriv – već jedino ko je mogao, a nije spriječio sukobe!”, poručio je Marković, prenosi Antena M.

On ističe da su gađani poslanike birali da upravljaju državom u njihovo ime, 81 predstavnika u parlamentu – bez izuzetka, te da niko nije dobio mandat da bude glasni ili nijemi saučesnik nove nesloge, “dok su nam još uvijek pred očima svi oni, ne tako davni, tragični i bratoubilački sukobi”.

“Pozivam predsjednika Skupštine Aleksu Bečića da zakaže hitnu sjednicu najvišeg političkog doma sa samo jednom tačkom dnevnog reda: donošenje rezolucije o zaustavljanju daljih podjela i očuvanju mira i stabilnosti u Crnoj Gori. Pozivam Mitropoliju crnogorsko-primorsku i crkvene velikodostojnike Srpske pravoslavne crkve da odgode ustoličenje mitropolita Joanikija do zaključenja skupštinske rasprave, čiji rezultat treba da bude kompromis koji će zaustaviti nevolju koja nam prijeti. Mnogo je bilo teških trenutaka i u novijoj prošlosti Crne Gore. Ali se kompromis pronalazio, a Crna Gora, i svaka porodica i svaki pojedinac u njoj – sačuvali”, ističe Marković.

On ujedno moli kolege poslanike da pokažu ljudsku, političku i istorijsku odgovornost za sudbinu svojeg naroda i svoje države.

Foto: DPS

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!