Erdogana na Cetinju dočekao Đukanović: “Novi impuls međudržavnih odnosa” (VIDEO)

“250 miliona dolara je cilj kada je riječ o trgovini koji smo na sastanku odredili i na kojem ćemo nastaviti da radimo. Turski privatni sektor postoji u Crnoj Gori i naša zemlja je u prvih deset država koje ulažu u Crnu Goru. Vrijednost projekata koje je Turska realizovala u Crnoj Gori je preko 20 miliona”, kazao je Erdogan i dodao da će nastaviti da ulažu u projekte u Crnoj Gori

Predsjednik Turske Redžep Taip Erdogan rekao je da je sa crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem dogovorio cilj, a to je 250 miliona dolara kada je riječ o trgovini. On je nakon sastanka sa Đukanovićem naglasio da je Turska realizovala u Crnoj Gori preko 20 miliona i da će nastaviti da investira u našu zemlju. Đukanović je kazao da je uvjerio svog turskog kolegu da je Crna Gora stabilna i da nastavlja da se kreće putem integracije u Evropsku uniju i da je spremna da na tom putu potpuno otvoreno razmjenjuje iskustva.

Predsjednik Milo Đukanović je kazao da su odnosi Crne Gore i Turske prijateljski. Međudržavni odnosi su razvijeni, a zahvaljujući članstvu Crne Gore u NATO savezu postali smo i partneri.

“Želim da izrazim nadu da će današnja posjeta predsjednika Turske značiti novi impuls međudržavnih odnosa”, kazao je Đukanović.

Kaže da je izrazio zadovoljstvo onim što Republika Turska radi kako bi doprinijela evropskoj i evro-atlantskoj perspektivi Zapadnog Balkana.

“Kao dio našeg regiona Turska razumije deficit stabilnosti koju imamo na Z. Balkanu i potrebu da taj deficit prevaziđemo. Zato Tuska insistira na otvorenim vratima NATO i EU za zemlje regiona”, kazao je on i dodao da je to veoma važno.

Istakao je da su saglasni da ima prostora za ekonomsku saradnju i investicije shodno tome porazgovarali su o mogućnostima i potezima koje treba povući.

Erdogan je kazao da se nada da će Turska i Crna Gora prevazići trgovinsku krizu koja je nastala zbog pandemije.

“250 miliona dolara je cilj kada je riječ o trgovini koji smo na sastanku odredili i na kojem ćemo nastaviti da radimo. Turski privatni sektor postoji u Crnoj Gori i naša zemlja je u prvih deset država koje ulažu u Crnu Goru. Vrijednost projekata koje je Turska realizovala u Crnoj Gori je preko 20 miliona”, kazao je on i dodao da će nastaviti da ulažu u projekte u Crnoj Gori.

Istakao je da je Balkan važan za Evropu

“Crna Gora nastavlja da poštuje mirnodopske aktivnosti i moramo da čestitamo na značajnim koracima koje vaša zemlja pruža ka EU integraciji. Nadamo se da će uskoro postati članica Evropske unije”, kazao je Erdogan.

Erdogan je sletio na podgorički aerodrom u 11 sati i 30 minuta gdje ga je dočekao potpredsjednik Vlade Dritan Abazović.

“Pružena ruka saradnje svima koji poštuju našu državu”, saopštio je Abazović na Twitteru”, prenosi rtcg.me.

Foto: Predsjednik.me

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!