“Veseli” policajac ušao u tuđi apartman u Dalmaciji i zaspao, tinejdžeri ga zatekli na kauču: Svi se pitaju je li malo popio

“Dobar dan, mi smo iz policije!”, kaže patrola iz trogirske stanice koja je došla u kamp na poziv. “Dobar dan, ja sam iz policije!”, kaže muškarac s kauča

Trogirska policija izašla je u petak ujutro na uviđaj u Apartmanima Medena u Segetu Donjem kraj Trogira. Tragom te informacije umjesto do ekskluzivne priče o zločinu došli smo do pripovijetke u maniri Kušanove Uzbune na Zelenom Vrhu.

Samo što bi se u ovom slučaju roman zvao Uzbuna u Debatnom klubu. Glavni likovi su uspavani policajac i grupica zbunjenih tinejdžera koja ga je u dubokom snu zatekla na kauču u svom apartmanu.

Krenimo redom. Naime, u navedenom apartmanskom naselju smješteni su trenutno gosti koji učestvuju na dvije manifestacije: Sindikalni susreti Sindikata policije hrvatske te Ljetni debatni kamp Hrvatskog debatnog društva.

Sindikalni susret organizovaće se bez sportskih takmičenja s naglaskom na odmoru i druženju, kako bismo našim članovima omogućili nekoliko dana zabave i opuštanja na našem Jadranu, a isti će se održati od 26. do 29. avgusta u Hotelu Medena u Trogiru, navedeno je na stranicama Sindikata.

U Hotelu Medena se održavaju zbivanja u organizaciji sindikata dok su u Apartmanima Medena članovi smješteni na spavanju. Ljetni debatni kamp Debatnog kluba se održava u Segetu Donjem od 22. do 28. avgusta, navedeno je na stranicama Društva. Za tinejdžere u kampu se brine šest voditelja radionica, a smješteni su u apartmanima.

U petak ujutro u jednom od apartmana u kojem su smješteni dječaci od 16 i 17 godina, nakon buđenja i izlaska iz sobe su u dnevnoj prostoriji na kauču koji se nalazi uz sto za ručavanje zatekli nepoznatog muškarca kako spava.

Voditelji radionica su odmah obavijestili policiju koja je urgentno izašla na teren, jer, ipak u pitanju su maloljetnici.

“Dobar dan, mi smo iz policije!”, kaže patrola iz trogirske stanice koja je došla u kamp na poziv.

“Dobar dan, ja sam iz policije!”, kaže muškarac s kauča.

Tako otprilike je, vjerojatno, izgledao početak razgovora. Ne znamo doduše je li muškarac s kauča imao kod sebe službenu legitimaciju ili značku, ali njegov identitet službene osobe se ubrzo dokazao. Ispostavilo se, naime, kako se radi o jednom od policijskih službenika koji učestvuje na Sindikalnim susretima.

Tokom noći je, nakon zabave i opuštanja obećanih na stranicama Sindikata, krenuo na spavanje u svoj apartman. Ali, veći dio apartmana se nalazi u gustoj borovoj šumi koju presijecaju staze obrasle lavandom i ružmarinom pa se policajac, tražeći svojm izgubio.

Nakon lutanja kroz mediteransku vegetaciju zabunom je ušao u jedan od onih apartmana koji je zauzeo debatni klub. Čovjek, iscrpljen cjelodnevnim sindikalnim programom, tražio je svoj smještaj, ušao u jedan od objekata, legao na kauč i zaspao.

U njegovu obranu moramo navesti da apartmana ima 260 i da se nalaze u drvenim bungalovima koji su gotovo jednaki. Nazvali smo Dubravka Jagića, predsjednika Sindikata policije Hrvatske kojem smo mi, kako je kazao, bili prvi glas o događaju.

“Ako je i došlo do takve situacije ja imam 850 ljudi i ne mogu znati ko šta radi. Ne znam šta bih vam rekao, ako šta saznam javiću se”, obećao je.

Iz Hrvatskog debatnog kluba su nam potvrdili kako su zvali policiju jer se u kampu ipak radi o maloljetnicima, ali ističu kako se nije dogodio nikakav incident.

“Izvinili su nam se svi redom, i policija i organizatori”, kazali su nam i potvrdili kako su odmah pretpostavili da se radi o učesniku Sindikalnih susreta.

U jednoj od informacija o događaju stoji kako je policajac ušao u pogrešni apartman uslijed prekomjerne konzumacije alkohola te da među ulesnicima susreta ima dosta policajaca iz unutrašnjosti. Navedeni detalju vjerovatno su doprinijeli dezorijentisanosti policajca u mediteranskom gustišu.

Kola i pričica kako je policajac oprao zube jednom od četkica u kupatilu, ali to je, vjerujemo, već predimenzionirana verzija događaja. Ali, u slučaju da se i to pokaže istinitim, članovi Debatnog kluba ne moraju brinuti zbog zaraze jer se na Sindikalnim susretima može učestvovati samo ako imate COVID potvrdu.

DEBATNI KLUB: IMAMO SAMO POZITIVNA ISKUSTVA S POLICIJOM!

Iz Hrvatskog Debatnog kluba nam je događaj opisao Bojan Marjanović.

“Povodom događaja koji se odvio tijekom noći 26. na 27.08. mogu Vam potvrditi kako je u jutarnjim satima uistinu pronađena odrasla osoba koja spava na kauču u sobi koju su koristili učenici učesnici ljetne škole.

Ispostavilo se kako se radio o osobi koja u Medenoj boravi u sklopu sindikalnog izleta policije iz kontinentalne Hrvatske.Pozvana je policija iz Trogira koja je o cijelom događaju sastavila zapisnik, a situacija je riješena bez incidenta i o daljim postupanjima odlučuje policija.

Na teren je izašao i načelnik Policijske postaje Trogir Marko Doljanin, koji se izvinio zbog nastale situacije, a izvinjenje smo dobili i od organizatora okupljanja policajaca. Svi navedeni su najavili mjere kako bi se učenici na ljetnoj školi ove večeri osjećali sigurnije.

Ispred Hrvatskog debatnog društva bih napomenuo da smo, upkos ovom događaju, svjesni činjenice da ovakve situacije ne opisuju sve policijske službenike, što se među ostalim pokazalo i korektnim postupanjem službenika koji iz Trogira koji su izašli na teren.

Kao udruženje imamo brojna pozitivna iskustva suradnje s policijskim službenicima u Hrvatskoj i inostranstvu i stvarno nam je vrlo žao da su mladi imali priliku dobiti i ovakvu sliku”, naveo je u svom odgovoru na naš upit.

IZVIĐAJI U TOKU

Iz PU splitsko-dalmatinske potvrdili su intervenciju trogirske policije.

“Jutros smo postupali po zaprimljenoj informaciji kako je u Segetu Donjem  u jednom od apartmana tokom noći, nenasilno unutar istoga ušla jedna muška osoba, koja nije korisnik apartmana, te prespavala u dnevnom boravku, dok su u sobama navedenog apartmana spavale četiri maloljetne osobe, a koje su ujutro i zatekle osobu u dnevnom boravku apartmana.

Tokom postupanja policije utvrđen je identitet osobe koja je prespavala unutar apartmana, a radi se o policijskom službeniku druge policijske uprave koji je za vrijeme slobodnih dana učestvovao na sindikalnim igrama.

Prema za sada dostupnim informacijama utvrđeno je kako nije bilo nikakvog nasilnog ni neprimjerenog  ponašanja prema maloljetnicima. O ovom događaju Policijska uprava izvijestiće Policijsku upravu u kojoj je raspoređen predmetni policijski službenik.

Na okolnosti ovoga događaja nastavljamo da sprovodimo izviđaje”.

Izvor: Slobodna Dalmacija

Foto: Ilustracija (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!