Uhapšen napadač osumnjičen za masakr u noćnom klubu u Istanbulu

Privatna NTV televizija navodi da su privedene još četiri osobe, a državna agencija Anadolija je precizirala da je uhapšen njegov prijatelj Kirgiz, u čijoj je kući bio, kao i još tri žene

Muškarac koji se sumnjiči da je izveo napad na noćni klub Reina na Novu godinu u Istanbulu uhapšen je, javlja BBC pozivajući se na turske medije.

Policija je objavila fotografiju uhapšenog teroriste.

Kao što je poznato, napadač, identifikovan kao državljanin Uzbekistana Abdulkadir Masharipov, u klub je upao nedugo nakon dočeka Nove godine te je iz vatrenog oružja u nasumičnoj pucnjavi ubio 39, a ranio nekoliko osoba.

List Daily Sabah javlja da je Masharipov uhapšen u kući svog prijatelja iz Kirgistana, koja se nalazi u istanbulskoj četvrti Esenyurt.

Muškarac je, kako prenose tamošnji mediji, uhapšen u Istanbulu, u kući svog prijatelja, u kojoj je tokom bjekstva boravio sa sinom (4). Turski “Hurijet” javio je da će prije ispitivanja ići na ljekarski pregled.

Privatna NTV televizija navodi da su privedene još četiri osobe, a državna agencija Anadolija je precizirala da je uhapšen njegov prijatelj Kirgiz, u čijoj je kući bio, kao i još tri žene.

Maloljetni sin stavljen je pod privremeno starateljstvo.

NTV je prenijela i da je policija prije četiri ili pet dana ustanovila gdje se napadač nalazi, ali da je odložila operaciju hapšenja jer su posmatrali njegovo kretanje i kontakte.

Odgovornost za napad preuzela je Islamska država.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!