Kabul: Dvogodišnja djevojčica pregažena u stampedu kod aerodroma (VIDEO)

Dok je pokušavala da ustane vidjela je mrtvo tijelo svoje ćerke na zemlji. Gomila ju je pregazila. “Bilo je užasno, nisam mogla da je spasem”, rekla je Timesu u telefonskom intervjuu iz Kabula

Dvogodišnja ćerka bivše prevoditeljke američke kompanije je među poginulima u stampedu koji je u subotu izbio kod aerodroma u Kabulu, javlja New York Times.

Bivša prevoditeljka je bila na putu prema aerodromu u glavnom gradu Avganistana sa suprugom, dvogodišnjom ćerkicom, roditeljima, tri sestre i rođakom kad se našla usred gomile ljudi. Uspaničena gomila pregazila je dijete.

New York Timesu je samo nekoliko sati nakon incidenta ispričala da je cijela njena porodica završila na tlu, a uspaničena gomila ju je pregazila. Rekla je da joj je neko razbio mobilni, a zadobila je i udarac u glavu. Pokušala je da skine odjeću koja joj je prekrivala glavu jer nije mogla dadiše.

Dok je pokušavala da ustane vidjela je mrtvo tijelo svoje ćerke na zemlji. Gomila ju je pregazila.

“Bilo je užasno, nisam mogla da je spasem”, rekla je Timesu u telefonskom intervjuu iz Kabula, prenosi Index.hr.

Prevoditeljka, čije ime Times nije objavio zbog njene bezbjednosti, rekla je da su tijelo njene čerke izvukli kako bi ga sahranili.

“Bila je tako hrabro dijete. Svaki put kad bi čula pucnjeve, povikala bi ‘petarde!’”, rekla je.

Dodala je da nije sigurna da će se s porodicom ponovo pokušati da se probije do aerodroma.

“Radije bih umrla kod kuće na dostojanstven način”, rekla je za Times,

U Kabulu već nedjelju dana očajnički pokušavaju da evakuišu strane i avganistanske saveznike nakon što su talibani preuzeli glavni grad.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!