BS: Srpska policija maltretirala Ervina Ibrahimovića, dva puta ga detaljno pretresali

“Ovo je reakcija nadležnih organa i vlasti u Srbiji na usvojenu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Mislim da ovo nije dobar put u pravcu osnaživanja dobrosusjedskih odnosa”, kazao je Ibrahimović

Predsjednik Bošnjačke stranke (BS) Ervin Ibrahimović juče je u dva navrata detaljno pretresan od strane policije Srbije, prilikom ulaska i izlaska iz ove zemlje.

Ibrahimović je, kako je saopšteno iz BS, najprije doživio neprijatnost i maltretiranje na graničnom prelazu Špiljani, prilikom ulaska u Srbiju, gdje je zadržan duže od sat vremena. Policija je bez bilo kakvog obrazloženja detaljno pretresla službeno auto koje koristi predsjednik Bošnjačke stranke.

“Bilo je očigledno da službenici policije imaju naređenje za takvo postupanje. Oni su se ponašali profesionalno, ali sam nepotrebno zadržan na granici, gdje su me dva puta izvodili iz automobila. Odradili su sve moguće provjere, čak su broj motora automobila provjeravali. Ovo je reakcija nadležnih organa i vlasti u Srbiji na usvojenu Rezoluciju o genocidu u Srebrenici. Mislim da ovo nije dobar put u pravcu osnaživanja dobrosusjedskih odnosa”, kazao je Ibrahimović.

Predsjednik BS je juče imao radni sastanak u sjevernom dijelu Sandžaka. I u povratku, na drugom graničnom prelazu, policija je ponovo zadržala Ibrahimovića i ponovo vršila pretres automobila.

“Ako se ovako pripadnici policije odnose prema lideru nacionalne partije Bošnjaka, šta onda mogu očekivati građani koji svakodnevno prelaze granicu? Ovo je grubi nasrtaj na integritet ličnosti, ali i na poslanika Skupštine Crne Gore. Ovakvi napadi me sigurno neće pokolebati da nastavim sa dosljednim zalaganjem za građansku, evropsku, multietničku i antifašitičku Crnu Goru. Takođe, još snažnije ćemo raditi na saradnji i povezivanju dva dijela Sandžaka. Pozivam Ministarstvo vanjskih poslova da saopšti šta je preduzelo u pravcu zaštite poslanika Skupštine Crne Gore. Svjedoci smo da je ovo peti slučaj maltretiranja poslanika Skupštine Crne Gore od strane nadležnih organa Srbije. Podsjećam javnost da je ovo direktno kršenje Bečke konvencije, jer su poslanici prilikom kontrole pokazali diplomatski pasoš”, kazao je Ibrahimović.

Foto: Bošnjačka stranka

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!