OO DPS Andijevica: Sraman pokušaj oca djeteta koje je povrijeđeno u kafanskoj tuči da grubo politizuje događaj i umiješa našu partiju

“Zabrinjavajuće je da Danilo Ivanović ne uviđa svoju krivicu i neodgovornost kao roditelja, pa je u prisustvu svog djeteta, u kafanskoj atmosferi, bez ikakvog razloga provocirao pripadnike drugih nacija, prije svega Crnogorce. Morao je da zna da na taj način izlaže i sebe i svoje dijete reakcijama, koje su na kraju dovele do povreda djeteta. Nijedan odgovoran roditelj to ne bi uradio. To što Ivanović iz svojih pobuda konstantno provocira na nacionalističkoj osnovi i dovodi i sebe u situacije koje su opasne, njegov je izbor”, piše u saopštenju

Osuđujemo medijske manipulacije i zloupotrebe u političke svrhe incidenta koji se desio u Andrijevici. Pokušaj gospodina Danila Ivanovića, oca djeteta koje je povrijeđeno u kafanskoj tuči, da grubo politizuje događaj i umiješa našu partiju, je sraman, saopšteno je iz OO DPS Andrijevica.

Kako navode, nacionalistička glasila koja kao medijski lešinari eksploatišu i spinuju ovaj incident, treba da znaju da su to isto radile i propagandne mašinerije koje su bili logistička podrška etničkim sukobima i takvo činjenje proizvelo je ogromne ljudske žrtve i dugotrajnu nesreću ovog prostora.

“Zabrinjavajuće je da Danilo Ivanović ne uviđa svoju krivicu i neodgovornost kao roditelja, pa je u prisustvu svog djeteta, u kafanskoj atmosferi, bez ikakvog razloga provocirao pripadnike drugih nacija, prije svega Crnogorce. Morao je da zna da na taj način izlaže i sebe i svoje dijete reakcijama, koje su na kraju dovele do povreda djeteta. Nijedan odgovoran roditelj to ne bi uradio. To što Ivanović iz svojih pobuda konstantno provocira na nacionalističkoj osnovi i dovodi i sebe u situacije koje su opasne, njegov je izbor”, piše u saopštenju.

Međutim, kako dodaju, kada pokuša da konkretan incident zloupotrebljava i politički manipuliše, ne bi li poremetio međuetničke i uopšte građanske odnose u našem kraju, onda je to opasno i za svaku je osudu, prenosi Portal Analitika.

“Duboko žalimo zbog povređivanja devetogodišnjeg djeteta i želimo da se dječak što prije oporavi. Nadamo se da će ovaj nesrećni incident ohladiti usijane glave nacionalističkih provokatora, jer građani Crne Gore treba da žive jedni sa drugima, i ma koliko njihova ideološka uvjerenja bila različita ona ne smiju proizvoditi ovako tragične posljedice. Građanski sklad i međuetnički mir je nešto po čemu je naša država bila prepoznata, a to je, i glavni uslov za bilo kakav, ekonomski, socijalni, kulturni prosperitet nekog društva”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!