Lider propalog BSCG hoće da tuži Fokus zato što smo napisali da nije imao državnu zastavu: “Ako koza laže, naše fotografije ne lažu”

Državljani Crne Gore su dva puta prošli automobilima ispred zgrade Ujedinjenih nacija, a drugi put su se zadržali 20-30 minuta. Oba puta smo fotografisali Rastoderov automobil. Na njegovom automobilu nije bilo državne zastave Crne Gore. Ukoliko Rastoder pristaje, možemo da objavimo i njegovu poruku koju nam je poslao na Facebook profil Revija Fokus nakon što je o patriotskoj auto-koloni ispred zgrade UN izašao tekst propraćen sa preko 180 fotografija u našem mediju. Čisto da se zna koliko je “impresioniran” brojem prikazanih državnih zastava

Taman kad smo pomislili da će nas Esad Rastoder, lider propalog BSCG, ostaviti na miru i da se nakon našeg odgovora na njegove nepismene podmetačine i poziva na bojkot Fokusa više neće oglašavati, čuli smo od prijatelja da nastavlja da nas blati na svom Facebook profilu.

Da pukneš od smijeha: Predsjednik BSCG, udruženja koje broji 4-5 članova, pozvao na bojkot Fokusa

Pročitah i još jednom se uvjerih u intelektualni kapacitet i nepismenost čovjeka čiju su organizaciju gotovo svi napustili. Umjesto da ponudi izvinjenje zbog neistina koje je u prvom reagovanju iznio, on je, u nedostatku argumenata, posegao za primitivizmom, a nagovijestio je i da će postati – tužibaba.

ĐE NESTADOŠE ZASTAVE?

Kao dokaz svojoj tvrdnji da je imao državnu zastavu, Rastoder je na svom Facebook profilu objavio ovu fotografiju. Takođe je objavio još jednu fotografiju sa istog mjesta, gdje se pored njega nalaze još trojica ljudi. Ne želeći da ih miješamo u ovakve rabote, izostavili smo je. Na njegovom profilu se mogu vidjeti i fotografije urednika Fokusa dok je on u pozadini sa automobilom na kojem nema državne zastave.

Kao što sam napisao u prvom reagovanju, “prilikom okupljanja iseljenika u Astoria parku Rastodera nijesam vidio. Neki sumnjaju da je držao govor u svom automobilu, ali ja nijesam siguran. Nema ga ni na zajedničkoj fotografiji iseljenika, a kasnije sam primijetio na društvenim mrežama njegov selfi iz parka.

Vidio sam ga na Menhetnu, uspio je da dovede još jednog člana BSCG s automobilom, ili da pojednostavimo – pola od ukupnog broja članova Bošnjačkog saveza Crne Gore je učestvovalo u auto-koloni, što je stvarno veliki uspjeh”.

Državljani Crne Gore su dva puta prošli automobilima ispred zgrade Ujedinjenih nacija, a drugi put su se zadržali 20-30 minuta. Oba puta smo fotografisali Rastoderov automobil. Na njegovom automobilu nije bilo državne zastave Crne Gore.

Auto-kolona je dva puta prošla ispred zgrade UN. Oba puta smo Rastodera fotografisali. Kao što vidite, državnu zastavu nije imao. Napomenuli bi da smo u fotošopu zaštitili registarske tablice od njegovog automobila kao i lice njegovog saputnika

Ukoliko Rastoder pristaje, možemo da objavimo i njegovu poruku koju nam je poslao na Facebook profil Revija Fokus nakon što je o patriotskoj auto-koloni ispred zgrade UN izašao tekst propraćen sa preko 180 fotografija u našem mediju. Čisto da se zna koliko je impresioniran brojem prikazanih državnih zastava.

Državljani Crne Gore iz Njujorka poručili Vladi: U domovini ne želimo da budemo stranci, branićemo naša prava (VIDEO)

Na Rastoderove tvrdnje da su ga vrijeđali naši čitaoci, odgovorno tvrdim da mi nemamo nikakve veze sa Facebook stranicom na kojoj je objavljen tekst “Ko je Esad Rastoder”. On to dobro zna, kao što i zna da mi nikakve psovke ne dozvoljavamo. S druge strane, na njegovom Facebook profilu psovke upućene nama su dozvoljene.

KO JE OBMANUO RTCG DA JE BILO 400-500 AUTOMOBILA?

Učešće u patriotskoj auto-koloni koja je održana ispred zgrade Ujedinjenih nacija uzelo je oko 200 automobila, što je lako ustanoviti na osnovu video snimka. Međutim, portal RTCG je izvijestio o učešću između 400-500 automobila, čime je pružena šansa protivnicima patriotskog i antifašističkog okupljanja da našu poruku Vladi Crne Gore bace u drugi plan.

Ko je dao ove lažne informacije, saznaćemo uskoro od uredništva RTCG.

OGOVARA I ROĐAKA – AKADEMIKA

Esad Rastoder (Foto: Facebook)

U prošloj objavi me, između ostalog, Rastoder optužio da sam preko veze dao intervju portalu Antena M, što sam demantovao i odgovorio mu da je intervju dat portalu Al Jazeera Balkans, da to piše u tekstu koji je prenijet i da to treba da ukapira svako ko ima imalo mozga.

Da sam bio u pravu što sam tako napisao i da Rastoderu čitanje nije jača strana, potvrdio nam je svojim odgovorom:

Seade malo si se zaigro!! Vrijedjajuci bez ikakvog razloga, moram ti odgovoriti ali ukratko, sto pominjes mozgove i mali i veliki ja te razumijem!! Ti nemas ni mali ni veliki mozak, posledice je sigurno ostavila tvoje prelezavanje Covin-19, pa ti je mozak blokiro!!sve si zaboravio,mada ti ni prije nijesi imao mozga”.

Iako nijesam pominjao mali i veliki mozak, Rastoder tvrdi da jesam i još sumnja da ja nemam nijedan mozak zbog toga što sam preležao, kako napisa, “Covin-19”. Možda je ovdje u pravu, možda ja stvarno nemam mozak kad sam počeo da polemišem s osobom koja još ne zna kako se zove virus (Covid-19) koji je zahvatio čitav svijet, koja ne umije rečenicu sastavit kako treba (miješa ijekavicu i ekavicu, što nas navodi na sumnju da mu neko pomaže u pisanju)  i kojoj čak i čitanje predstavlja problem.

Zar stvarno treba da gubim vrijeme s nekim čiju su organizaciju gotovo svi napustili i kome da gotovo niko ne može biti prijatelj na duži period, čak ni njegov rođak – akademik koji mu je otvarao mnoga vrata, a koga on danas u znak zahvalnosti po Njujorku ogovara i iznosi porodične pikanterije.

Na kraju na njegovu uvredu da sam “pobesneli lažov”, otkriću Rastoderu da sam se i ja davno zakleo: “Koliko laži i gluposti izrekao, toliko mi dlaka s glave otpalo”.

Sead Hodžić

(e-mail: focus.mn@gmail.com)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!