Elvira Erovića iz bjelopoljskog sela Korita napala mečka dok je brao pečurke

Erović je ispričao da sve odigralo brzo i da je u početku mislio da je u pitanju komšijin konj. “Ispostavilo da je u pitanju mečka koja je bila na deset metara od mene. Uspravila se na zadnje noge i krenula da trči je prema meni”, ispričao je Erović i dodao da je potrčao “koliko ga noge nose” i stigao do Starog sela, gdje se odmorio i zamolio prijatelja da ga autom prebaci do Sušice, odakle se pješke otišao do kuće

Bjelopoljac Elvir Erović iz koritskog zaseoka Ličine kod Bijelog Polja jedva je izvukao živu glavu kada ga je, dok je brao pečurke u šumi, napala mečka, prenijela je FB stranica Bijelo Polje online.

Erović je ispričao da sve odigralo brzo i da je u početku mislio da je u pitanju komšijin konj.

“Ispostavilo da je u pitanju mečka koja je bila na deset metara od mene. Uspravila se na zadnje noge i krenula da trči je prema meni”, ispričao je Erović i dodao da je potrčao “koliko ga noge nose” i stigao do Starog sela, gdje se odmorio i zamolio prijatelja da ga autom prebaci do Sušice, odakle se pješke otišao do kuće.

Tim putem je krenuo jer nazad kroz šumu nije smio.

On je, prenose “Vijesti”, istakao da su ugroženi svi u Koritima.

Predsjednik Lovačke organizacije Ivan Pavićević kazao je da je ovo treći slučaj napada medvjeda na području Peštera, odnosno prostora Sipanja i Sušice.

“Sada dolazi vrijeme kada ljudi odlaze u šume zbog branja pečuraka i borovnica, što može da ugrozi njihove živote”, kazao je Pavićević.

On je apelovao na Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, Upravu policije, Upravu granične policije da nešto preduzmu.

Pojasnio je da lovci volonteri svakodnevno obilaze teren, u slučaju da se pojavi mečka koju bi, smatra on, trebalo uhvatiti i prebaciti u neko prihvatilište.

Foto: Elvir Erović (Facebook/Bijelo Polje online)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!