U Srebrenici osvanuli plakati s likom Ratka Mladića uz poruku “Ti si naš heroj!”

Iznad lika Mladića potpisana je Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske – Srebrenica. Predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković objavio je ovu informaciju na društvenim mrežama

U Srebrenici su juče osvanuli plakati s likom ratnog zločinca Ratka Mladića uz poruku “Ti si naš heroj!”.

Iznad lika Mladića potpisana je Opštinska organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Republike Srpske – Srebrenica.

Predsjednik Kluba Bošnjaka u Vijeću naroda RS-a Alija Tabaković objavio je ovu informaciju na društvenim mrežama, prenosi Al Jazeera.

Predstavnici stranaka iz bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska odbacili su u ponedjeljak odluku visokog predstavnika Valentina Inzka kojom se negiranje genocida tretira kao krivično djelo uz kaznu zatvora.

Nakon sastanka, predsjednici stranaka su izjavili da predstavnici RS neće učestvovati u radu institucija Bosne i Hercegovine.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik je kazao da su učesnici sastanka usaglasili dva zakona koja će biti pred zastupnicima entitetske skupštine, a koja će biti zatvorena za javnost.

Foto: Facebook/Alija Tabaković

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!