Tašta pokušala da mu otme pištolj: Samoubistvu srpskog reprezentativca prethodila svađa sa ženom i majkom

Majka dalje kaže da je poslije razgovora otišla odatle kod ćerke Danijele, kada je preko telefona pozvala snaha i rekla da je Novak otišao da se ubije. “Nisam mogla da povjerujem u to što čujem”, jedva progovara majka. “Uzeo je pištolj i otrčao u baštu. Snajina majka je krenula za njim da ga spriječi i otme mu oružje iz ruke, ali nije uspjela”

Novak Bošković (Foto: Instagram)

Crvenka je od danas u šoku.

Vijest da je mladi i uspješni rukometaš Novak Bošković (29) oduzeo sebi život pucajući u glavu iz pištolja za koji je, inače, imao dozvolu, iznenadila je i zaprepastila i staro i mlado. Najviše njegove najmilije, suprugu Milicu i majku Jelu Vukašinović.

Niko još ne može da povjeruje u najcrnju istinu da je Novak odlučio da podigne ruku na sebe. Navodno se prethodno raspravljao sa suprugom, a potom i majkom, zbog njegovog noćnog odlaska u grad.

Tragedija koja je porodicu zavila u crno dogodila se u nedjelju oko devet časova u dvorištu porodične kuće u Crvenki, gdje je živio sa suprugom Milicom i njihovom šestomjesečnom ćerkicom Srnom. Uspješni sportista je dva dana ranije u rodni grad došao iz Izraela, gdje je već nekoliko godina igra rukomet, piše “Blic”.

Majka tragično nastradalog sportiste, Jela Vukašinović, lica oblivenog suzama, kaže da je u nedjelju ujutro bila sa sinom neposredno prije nego što je pucao sebi u glavu.

“Kritikovala sam ga jer je cijelu noć ostao u gradu sa drugarima i poznanicima”, grcajući govori ucvijeljena majka.

DAN RANIJE STIGAO IZ IZRAELA

“Dan ranije je stigao iz Izraela. Znam da je bio željan društva i druženja sa starim poznanicima, ali nije trebalo toliko da ostane, i zbog toga sam ga prekorela”.

Majka dalje kaže da je poslije razgovora otišla odatle kod ćerke Danijele, kada je preko telefona pozvala snaha i rekla da je Novak otišao da se ubije.

“Nisam mogla da povjerujem u to što čujem”, jedva progovara majka. “Uzeo je pištolj i otrčao u baštu. Snajina majka je krenula za njim da ga spriječi i otme mu oružje iz ruke, ali nije uspjela”.

U stan majke Jele, u Ulici Kolonija šećerane, dolaze prijatelji, rodbina, komšije da izjave saučešće. Bolni jecaji za tragično prekinutim Novakovim životom odzvanjaju naseljem na kraju Crvenke, tik uz šećeranu. O Novaku svi govore biranim riječima, ističući da je bio dobar i da je svima pomagao.

Novak Bošković (Foto: Instagram)

“Evo, ovdje je u stanu napravio i teretanu, da ima gdje da vježva kada dođe”, kaže majka Jela, pokazujući na zidu okačene dresove klubova u kojima je Novak nastupao.

“Pokušavam da dokučim zašto je to uradio, ali razlog ne nalazim. Imao je divnu porodicu, uspješnu karijeru, bio je zadovoljan životom”.

NAVIJAČI U NEVJERICI

“Veliki gubitak, sjajan sportista i čovjek. Neki igrači su lideri i nose tim na ramenima, Novak je bio jedan od njih. Voljeli smo ga… Neka je blagosloveno sjećanje na njega. Bio je nevjerovatna osoba”, samo su neki od komenatara navijača izraelskog kluba za koji je Bošković nastupao, uz pitanja kako je moguće da se tako nešto dogodilo.

HAPOEL: DUBOKO POGOĐENI

Izraelski klub Hapoel Rišon oglasio se danas izražavajući duboko žaljenje zbog smrti svog igrača.

“Žao nam je zbog iznenadne i neočekivane smrti Novaka Boškovića. Hapoel Rišon izjavljuje saučešće njegovoj porodici i prijateljima.

BRILJANTNA KARIJERA I OŠTAR JEZIK

Proslavljeni desni bek nastupao je za reprezentaciju Srbije oko dvadeset puta. Rođen je 1989. godine u Somboru. Bio je oženjen i prije nekoliko mjeseci je dobio ćerku. Posljednjih godina igrao je u Izraelu, pa su ga mediji često nazivali “princ Izraela”. Sportsku karijeru je započeo u Crvenki, a za Srbiju je posljednji put nastupao 2016. godine na Evropskom prvenstvu. U nizu klubova za koje je igrao su i Makabi, Cimos Koper, Tatabanja, Dinamo Bukurešt i Hapoel Rišon.

“U Crvenki sam odrastao, i sve lijepe uspomene me vežu za moje rodno mjesto. U Makabiju sam proveo pet godina, osvojio vije titule, kup i ljudi su me tu zavoljeli”, govorio je Bošković u jednom od svojih intervjua, dodajući da mu iskustvo sa Rumunijom nije ostalo u najsjajnijem sjećanju.

Govoreći o reprezentaciji, rekao je da za nju ne treba da igraju najbolji, nego oni koji su spremni da izginu na terenu.

“Kod nas je najveći problem to što su najbolji odustali jer su razočarani, kao i ja, pa ćute i gledaju svoja posla, a to nije dobro”, komentarisao je Novak, najavljujući da će se po završetku karijere posvetiti svojoj porodici.

Bošković se bavio lovom, i na njegovom profilu na društvenim mrežama nalaze se mnogobrojne fotografije koje to potvrđuju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!