Dodik histeriše: Inzko je zakucao posljednji ekser u mrtvački kovčeg BiH (VIDEO)

“Nakon ovoga država neće moći da funkcioniše. Sazvaćemo skupštinu NSRS-a naredne sedmice. RS nema drugog, prisliljena je da krene u proces koji treba da vodi u proces disolucije. U BiH nema dijaloga, sve se pokušava silom međunarodnog faktora nametnuti. Kako je moguće da neko ko je razvlašćen donosi ovako nešto? Razgovarao sam sa Bošnjacima koji su mi kazali da smo naivni jer je Inzko primio milione za ovaj scenario. Ne znam je li ovo istina, ali mi ima smisla”, poručio je Dodik

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik smatra da se genocid nasilno pokušava nametnuti, te da je ovom odlukom “zakucan posljednji ekser u mrtvački kovčeg BiH”.

“Ovo nije nimalo jednostavna situacija, ovo će posijati mnogo zla u BiH. Ovo je izmišljeno, to nigdje nema na svijetu”, prva je reakcija člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, nakon što je Valentin Inzko nametnuo zakon o zabrani negiranja genocida u BiH.

“Ovo što je učinio nije dio njegovog ovlašćenja, niti njegovog konsenzusa, on ovdje oživljava mrtvaca koji se zove visoki predstavnik. Pokazao je da je tipični srbomrzac, čovjek koji je sin oficira Gestapoa. Niste mogli ništa drugo od njega očekivati. Ovo je pravno neutemeljena odluka, RS ovo odbacuje. Genocid se nije desio u Srebrenici, to kažu mnogi relevantni faktori u svijetu”, kazao je Dodik.

Poručio je da se genocid nasilno pokušava nametnuti, te da je ovom odlukom ” zakucan posljednji ekser u mrtvački kovčeg BiH”, prenosi Slobodna Bosna.

“Nakon ovoga država neće moći da funkcioniše. Sazvaćemo skupštinu NSRS-a naredne sedmice. RS nema drugog, prisliljena je da krene u proces koji treba da vodi u proces disolucije. U BiH nema dijaloga, sve se pokušava silom međunarodnog faktora nametnuti. Kako je moguće da neko ko je razvlašćen donosi ovako nešto? Razgovarao sam sa Bošnjacima koji su mi kazali da smo naivni jer je Inzko primio milione za ovaj scenario. Ne znam je li ovo istina, ali mi ima smisla”, poručio je Dodik.

“Opet ponavljam: genocid se nije desio. Nazovite me za 10 dana da vidite da ću vam isto reći” kazao je na kraju obraćanja.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!