OO SNP Gusinje: Vandali srušili kapiju i ogradu oko crkvišta Svetog Vasilija Ostroškog

SNP kao građanska partija zalaže se za mir, suživot i poštovanje različitosti i kao takvi smo svoji na svome. Želimo u miru da živimo na našim imanjima i u našoj državi, jer druge nemamo. Zato i pozivamo državu da stane u zaštitu naših svetinja, a samim tim i nas, saopštio je predsjednik OO SNP Gusinje Lakić Babović

Foto: OO SNP Gusinje

Opštinski odbor Socijalističke narodne partije (OO SNP) Gusinje saopštio je da su vandali srušili kapiju i ogradu oko crkvišta Svetog Vasilija Ostroškog u mjestu Martinovići u Gusinju.

“SNP kao građanska partija zalaže se za mir, suživot i poštovanje različitosti i kao takvi smo svoji na svome. Želimo u miru da živimo na našim imanjima i u našoj državi, jer druge nemamo. Zato i pozivamo državu da stane u zaštitu naših svetinja, a samim tim i nas”, saopštio je predsjednik OO SNP Gusinje Lakić Babović.

Iz SNP-a su pozvali nadležne organe da najhitnije reaguju i stanu na put divljačkom i nasilničkom ponašanju.

Babović je kazao da je zabrinut jučerašnjim ekstremističkim činom, koji se desio na Dan državnosti Crne Gore, “što samo govori o tome da vandali ne biraju ni dan, ni vrijeme, ni mjesto kada će napraviti ovakvo i slično nedjelo”.

“Očigledno da hapšenja, privođenja naših sveštenika i ataci na naše svetinje daju dodatni podstrek za ovakve vandalske akcije”, piše u saopštenju.

SNP podsjeća da je “naše sveštenstvo i ranije imalo sličnih problema i da su nadležni organi upoznati sa tim dešavanjima”.

“Upozoravamo aktuelnu vlast da zbog mira i suživota na ovim prostorima u najhitnijem roku i u korijenu sasječe ovakve otvorene ekstremističke i vandalske nasrtaje neodgovornih pojedinaca”, piše u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!