GI “21. maj”: Temeljni ugovor sa SPC kreiran u Beogradu, premijer će prihvatiti da legitimiše tuđe klerikalne i političke interese, sve uz podršku URA-e

Ali, parlamentarna većina i njena otuđena izvršna vlast treba da već sada znaju da će sve ove prikrivene i dvolične radnje biti razlog za buduće poništenje zakulisnih propisa i raskid štetnih ugovora”, piše u saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta GI “21. maj” Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović

Nova vlast nastavlja da radi na obmanjujući i zakulisni način. Parlamentarna većina je došla na vlast tvrdeći da će transparentnim, otvorenim i inkluzivnim radom doprinijeti demokratizaciji i evropeizaciji društva. Međutim, svakim danom se sve više potvrđuje u kojoj su mjeri to bile neiskrene političke poruke, ocijenili su iz Građanske inicijative (GI) “21. maj”.

O tome, kažu, neupitno svjedoči Odluka o kriterijumima za dodjelu državljanstva koju je Vlada donijela “ispod žita”, kao i pravno i politički kompromitujuća revizija Zakona o registru prebivališta i boravišta.

“Ili, Abazovićeva improvizovana, skrivena i antievropska izmjena Zakona o državnom tužilaštvu. U tom mutnom nizu je i najava potpisivanja temeljnog ugovora sa SPC, koji je očigledno kreiran u Beogradu, pri čemu će crnogorski premijer bez trunke srama prihvatiti da legitimiše tuđe klerikalne i političke interese. I sve to uz podršku URA-e koja je pravoslavnu duhovnost, da se ne zamjeri svojim manastirskim saveznicima, svela na srpsku patrijaršiju, lamentirajući o jednakosti vjerskih zajednica i pritom namjerno zaboravljajući da CPC prije ima pravo na temeljni ugovor nego li bilo koja beogradska episkopija u Crnoj Gori. Ali, parlamentarna većina i njena otuđena izvršna vlast treba da već sada znaju da će sve ove prikrivene i dvolične radnje biti razlog za buduće poništenje zakulisnih propisa i raskid štetnih ugovora”, piše u saopštenju koje potpisuju predsjednik Savjeta GI “21. maj” Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović, prenosi Portal Analitika.

 

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!