Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije: Staviti van snage Odluku o dodjeli stanova i kredita javnim funkcionerima

Kako se kaže u saopštenju, Savjet je takvu preporuku dao na osnovu analize prakse prethodne Vlade koja je dijelila stanove funkcionerima koji su već imali riješeno stambeno pitanje

Nacionalni savjet za borbu protiv korupcije predložio je Vladi Crne Gore da se stavi van snage Odluka o dodjeli stanova i kredita javnim funkcionerima, na predlog rukovodioca stručnog tima Vanje Ćalović-Marković.

Kako se navodi u saopštenju, Savjet je takvu preporuku dao na osnovu analize prakse prethodne Vlade koja je dijelila stanove funkcionerima koji su već imali riješeno stambeno pitanje, prenosi Antena M.

“Savjet je posebnu zabrinutost iskazao zbog prakse prethodne Vlade da protivno zakonu dodjeljuje stanove sudijama i tužiocima.

Naime, Savjet je formiran u cilju koordinacije rada organa izvršne vlasti u otkrivanju i prevenciji korupcije. Zbog toga je Stručni tim savjeta analizirao praksu prethodne Vlade u pogledu dodijeljivanja stanova i preporučio konkretne mjere kako se navedena praksa ne bi ponavljala u budućnosti”, kažu iz Savjeta.

Foto: Vanja Ćalović – Marković (Printscreen/TV Vijesti)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!