Medojević njemačkom ministru: Gastarbajteri organizovanim dolaskom na glasanje učestvuju u političkoj korupciji

Vladajuća komunistička partija DPS već decenijama gastarbajtere sa stalnim prebivalištem u Njemačkoj protivustavno i nezakonito zadržava u biračkom spisku i oni organizovano dolaze da glasaju, i za to im crnogorski režim isplaćuje novčanu nadoknadu. Ja sam u više navrata upozoravao kolege u Bundestagu, Vladu Njemačke i Ured kancelarke na ovu očiglednu kriminalnu praksu vladajuće partije u Crnoj Gori, i posebno na osnovanu sumnju da se isplate putnih troškova i korupcionaške nadoknade za glasanje obavlja u kešu i da novac potiče od šverca narkotika i cigareta, dakle od međunarodnog organizovanog kriminala”, navodi Medojević u pismu

Nebojša Medojević (Foto: Printscreen)

Određeni broj državljana Crne Gore koji su godinama i decenijama gastarbajteri u Njemačkoj, u organizaciji vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) i dijela bezbjednosnih službi, organizovano dolazi na glasanje na predstojećim izborima u Crnoj Gori, iako na to nemaju ustavno i zakonsko pravo.

To se navodi u pismu koje će predsjednik Pokreta za promjene i poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević, kako je saopšteno iz PzP, danas kao član skupštinskog Odbora za bezbjednost, uputiti ministru unutrašnjih poslova Njemačke Horstu Zihoferu, pišu “Vijesti”.

Slično pismo će, dodaje se, uputiti i ministrima unutrašnjih poslova Švajcarske, Luksemburga i Švedske.

“Ustav reguliše biračko pravo samo za one državljane Crne Gore koji najmanje dvije godine stalno borave u zemlji. Imajući u vidu da ovi državljani Crne Gore više od dvije godine, a većina više decenija, imaju stalno prebivalište i žive i rade u Njemačkoj, oni po crnogorskim zakonima ne mogu glasati na izborima u Crnoj Gori. Nažalost, vladajuća komunistička partija DPS već decenijama gastarbajtere sa stalnim prebivalištem u Njemačkoj protivustavno i nezakonito zadržava u biračkom spisku i oni organizovano dolaze da glasaju, i za to im crnogorski režim isplaćuje novčanu nadoknadu. Ja sam u više navrata upozoravao kolege u Bundestagu, Vladu Njemačke i Ured kancelarke na ovu očiglednu kriminalnu praksu vladajuće partije u Crnoj Gori, i posebno na osnovanu sumnju da se isplate putnih troškova i korupcionaške nadoknade za glasanje obavlja u kešu i da novac potiče od šverca narkotika i cigareta, dakle od međunarodnog organizovanog kriminala”, navodi Medojević u pismu.

“Koristim ovu priliku da Vas zamolim da iskoristite Vaš autoritet i mehanizme koji Vam stoje na raspolaganju da provjerite ove moje navode i da sankcionišete ovo kriminalno postupanje gastarbajtera iz Crne Gore koji direktno učestvuju u političkoj korupciji za novac crnogorske narkomafije. Mi ćemo Vam dostaviti imena i prezimena ovih lica koji budu glasali na izborima u Crnoj Gori, koji se održavaju 30. 08. ove godine, i koji krše zakone i Njemačke i Crne Gore. Za sve dodatne informacije, stojimo vam na raspolaganju”, zaključuje Medojević u pismu njemačkom ministru.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!