Škot posle 40 godina upoznao oca Hrvata: Sve je slutilo na happy end, a onda je doživio šok (VIDEO)

Jedini kontakt koji je Robertu ostao od oca Mladena Đurđevića bilo je pismo u kojem Mariji piše da joj želi sreću u budućnosti. Robert je Mladena uspio da kontaktira pa ga je pronašao u Splitu. I tada je krenula priča o ponovnom okupljanju porodice. Otac i sin prvi put su se susreli u Hrvatskoj. Mladen je tvrdio: “Sad je on moj sin i zadržaću ga što je duže moguće”

Ovonedjeljna epizoda britanske televizijske emisije “Izgubljena porodica” objavila je priču jednog Škota koji je napokon sreo oca iz Splita.

Robert Lindsej iz Škotske imao je srećno djedinjstvo. Odgajala ga je majka Meri, ali je uvijek sanjao da pronađe oca. Meri se preselila u London sa 18 godina i imala je vezu s mladim muškarcem iz Hrvatske, a zatim se vratila u Škotsku, gdje je saznala da je trudna.

Jedini kontakt koji je Robertu ostao od oca Mladena Đurđevića bilo je pismo u kojem Mariji piše da joj želi sreću u budućnosti. Robert je Mladena uspio da kontaktira pa ga je pronašao u Splitu. I tada je krenula priča o ponovnom okupljanju porodice. Otac i sin prvi put su se susreli u Hrvatskoj. Mladen je tvrdio: “Sad je on moj sin i zadržaću ga što je duže moguće”.

Nakon nekoliko mjeseci Robert je odlučio da njegov otac upozna unuke, pa je cijelu porodicu odveo u Hrvatsku.

Mladen je bio ponosan i govorio bi da ima sina gdje god bi išli.

Sastanak je bio početak, ali u dvije godine postalo je nemoguće izgraditi vezu na daljinu nakon čitavog života. Jednom kada su nastavili sa svojim životom u Škotskoj, redovni kontakti postali su sve rjeđi, a 2017. godine došlo je do potpunog zatišja.

Robert je ubrzo saznao da mu je otac umro 2017. godine, što je donijelo novi emotivni šok.

“Pokazalo se da je neko vrijeme bio bolestan, ali nikada mi nije rekao. Kako vrijeme prolazi postajem sve emotivniji zbog toga i grozno mi je da pomislim da ga više nikada neću vidjeti”, rekao je Robert.

Smatrao je da će imati više vremena i nije očekivao tužan kraj.

“Žalim zbog toga što stvari nisu bile drugačije. Mislio sam da imamo više vremena”, rekao je Robert.

Prošle godine Robert je odao počast na Mladenovom grobu gdje je sahranjen pored svog oca, majke i sestre. Ali, Robertu sreću predstavlja što ga je upoznao prije smrti i gleda na svog oca kao časnu i dobru osobu.

“Učinio je ispravnu stvar kada se sreo sa mnom na početku i osjećam se kao da sam učinio pravu stvar kao sin”, priznao je Robert u emisiji, prenosi “Kurir”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!