Abazović počasni doktor Univerziteta Luarasi u Tirani

“Titulu počasnog doktora Abazović je dobio je zbog posebnog doprinosa interkulturalnim vrijednostima i izgradnji multietičkog društva” saopšteno je iz Vlade Crne Gore

Univerzitet Luarasi u Tirani proglasio je danas potpredsjednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića počasnim doktorom.

“Titulu počasnog doktora Abazović je dobio je zbog posebnog doprinosa interkulturalnim vrijednostima i izgradnji multietičkog društva” saopšteno je iz Vlade Crne Gore.

“Danas sam imao posebnu čast i privilegiju da budem proglašen počasnim doktorom – Doctor honores causa. Posebno zadovoljstvo predstavlja obrazloženje Rektorata Univerziteta Luarasi u kome stoji da se doktorat dodjeljuje zbog “promocije vrijednosti interkulturalizma i posebnog doprinosa u izdradnji multietničkog društva”. Vjerujem u pomirenje, progres i evropsku perspektivu Balkana. Gradimo mostove među ljudima, pobijedimo mržnju i baštinimo različitosti koje život čine ljepšim i potpunijim!”, naposao je Abazović na svom Facebook nalogu.

Svečana ceremonija proglašenja Abazovića za počasnog doktora održana je danas u Tirani, u amfiteatru Univerziteta, uz prisustvo brojnih zvanica iz akademskog i političkog života Albanije i zapadnog Balkana.

Foto: Facebook

Idi na VRH
error: Content is protected !!