Zaokret: Rada Višnjić razriješena sa funkcije v.d. direktora OŠ “Jugoslavija”

Imenovanje Višnjić je izazvalo burne reakcije, kako iz nevladinog sektora, tako i iz političkih krugova, što djelova vlasti, što opozicije

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta razriješiće Radu Višnjić dužnosti vršiteljke dužnosti direktorice Osnovne škole “Jugoslavija” u Baru, saznaju “Vijesti” nezvanično.

Višnjić je prethodno, kao diplomirana učiteljica, imenovana za v.d. direktoricu na period od šest mjeseci, počev od 12. jula, nakon što je dužnosti direktorice razriješena Biljana Vukmanović, profesorica srpske književnosti i jezika.

Imenovanje Višnjić je izazvalo burne reakcije, kako iz nevladinog sektora, tako i iz političkih krugova, što djelova vlasti, što opozicije.

Protiv Višnjić je u januaru 2020. godine pokrenut disciplinski postupak nakon što je učenicima na času zadala da crtaju trobojku. Tada je dobila uslovni otkaz. Fotografija učenika koji u rukama drže iscrtane trobojke objavljena je na društvenoj mreži Facebook.

U jesen prošle godine je dobila otkaz nakon što je preko vajber grupe pozivala učenike V-2 odjeljenja na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!