SDP pokreće interpelaciju za smjenu ministarke Vesne Bratić

Iz barskog odbora te stranke kazali su da je javnost bila zapanjena odakle osoba poput Rade Višnjić u obrazovnom sistemu uopšte, pa je poslije niza ozbiljnih prekršaja sa olakšanjem dočekana odluka o otkazu i to da neće imati kontakt sa najmlađima. „Ali zato smo danas kroz njeno postavljenje za direktoricu Osnovne škole „Jugoslavija“ dobili jasan stav što o ideji građanskog i multietničkog Bara misle u koalicionoj Vladi Demokratski front – Demokrate – URA“, kazali su iz barskog odbora SDP-a

Socijaldemokratska partija (SDP) pokrenuće interpelaciju za smjenu ministarke prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesne Bratić zbog, kako su saopštili iz te partije, skandaloznih imenovanja vršilaca dužnosti direktora obrazovnih institucija.

“Očekujemo podršku svih političkih subjekata koji su iskazali javno neslaganje sa ovakvom antigrađanskom kadrovskom politikom”, saopštili su iz SDP-a na Twiteru.

Iz barskog odbora te stranke kazali su da je javnost bila zapanjena odakle osoba poput Rade Višnjić u obrazovnom sistemu uopšte, pa je poslije niza ozbiljnih prekršaja sa olakšanjem dočekana odluka o otkazu i to da neće imati kontakt sa najmlađima.

„Ali zato smo danas kroz njeno postavljenje za direktoricu Osnovne škole „Jugoslavija“ dobili jasan stav što o ideji građanskog i multietničkog Bara misle u koalicionoj Vladi Demokratski front – Demokrate – URA“, kazali su iz barskog odbora SDP-a.

Kako su rekli, postaviti osobu koja veliča četništvo, Ratka Mladića, priziva nemire, zloupotrebljava djecu u nacionalne i političke svrhe i u sred epidemije korone pozove osnovce na vjersku službu u crkvu, može samo neko ko miru i stabilnosti u Baru i Crnoj Gori ne misli dobro.

„Ali Baranke i Barani su zlu velikodržavnog naciolizma znali da kažu glasno „ne“ i devedesetih, kada su neki sa strane pokušavali da nas zavade. Znaćemo da kažemo i danas, u zemlji koja je nezavisna, građanska i u kojoj će svaka vlast biti prolazna, a jedino Crna Gora biti vječna“, kaže se u saopštenju, prenose “Vijesti”.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!