Spomenik Anđeliji Malović nije oskrnavljen uoči 13. jula, srušilo ga je nevrijeme početkom maja?

Tog jutra u 7 sati komunalnog policajca pozvao je sveštenik, koji ga je obavijestio da je zatekao srušen spomenik u blizini crkve. “Obavijestio me je da je sinoć vjetar, koji je jako duvao, porušio spomenik blizu crkve, i zamolio da dođem na lice mjesta da napravim zapisnik i fotografišem spomenik”, piše u zapisniku sačinjenom 2. maja. Inspektor je pola sata kasnije sačinio zapisnik u kom je naveo da je spomenik izvaljen iz postolja i oboren na betonsku ploču

Spomenik Anđeliji Malović nije oskrnavljen uoči 13. jula, već ga je nevrijeme srušilo početkom maja.
To proizilazi iz zapisnika o komunalnom nadzoru koji je sačinjen 2. maja, pišu “Vijesti”.
Tog jutra u 7 sati komunalnog policajca pozvao je sveštenik, koji ga je obavijestio da je zatekao srušen spomenik u blizini crkve.
“Obavijestio me je da je sinoć vjetar, koji je jako duvao, porušio spomenik blizu crkve, i zamolio da dođem na lice mjesta da napravim zapisnik i fotografišem spomenik”, piše u zapisniku sačinjenom 2. maja.
Inspektor je pola sata kasnije sačinio zapisnik u kom je naveo da je spomenik izvaljen iz postolja i oboren na betonsku ploču.
Iz žabljačkog Odbora Demokratske partije socijalista juče su tražili da se hitno ispita taj slučaj i da nadležni kazne počinioce.
“Ovaj bezumni čin nastavak je divljačkog pokušaja revizije istorije i poništavanja antifašističkih vrijednosti u našoj državi. Takav skaradni događaj, već viđen i u drugim gradovima naše države, šalje istu poruku kao i skrnavljenje spomenika narodnom heroju Ljubu Čupiću. Vlast koja veliča četništvo i izbjegava da građanima čestita dan kada se obilježava antifašistički ustanak, svakako svojim činjenjem, doprinosi postupcima od kojih se zgražava svaki pošten i častan građanin Crne Gore”, piše u saopštenju.
OO DPS Žabljak tvrdi da se skrnavljenje spomenika Malović ne može posmatra kao pojedinačan, izolovan slučaj, već da je to “matrica po kojoj se od saradnika okupatora pokušavaju načiniti heroji”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!