Demokrate nisu ostali dužni Dodiku, stigao brutalan odgovor: Mile ima samo želju da laže i ništa više (VIDEO)

Toliko je “elokventan” da je narod ubijedio da nikad nije učestvovao u izbornim kampanjama DPS-a, da nikad nije podržao Mila Đukanovića te da nikad nije učestvovao u kampanjama protiv srpskog naroda u Crnoj Gori, stoji između ostalog u odgovoru iz Crne Gore

Demokratska Crna Gora reagovala je na posljednje izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je ponovo negirao genocid u Srebrenici i kazao da je “neuporediva priča o Srebrenici, i o onome što se desilo Srbima u Jasenovcu i mnogim drugim stratištima u Drugom svjetskom ratu, koji je bio genocid”.

Dodik je između ostalog i rekao da je Dritan Abazović prikriveni nacionalista, te da je Aleksa Bečić loš prema Srbima, a da se uporno radi na “satanizaciji Srba”.

-Naime, dotični gospodin je, sve su prilike, toliko mudar čovjek da je uspio i sebe da ubijedi da nikad nije kazao da se u Srebrenici desio genocid. Šteta po njega, jer uprkos očitoj želji, ne živimo u petnaestom, već dvadeset prvom vijeku pa imamo nešto što se zove internet, a na internetu servis znan kao YouTube, koji je opasan svjedok za sve koji pate od nedostatka doslednosti. A taj nam videoservis putem lika i glasa istog Milorada Dodika kaže sledeće: “Dakle, ja znam savršeno dobro šta je bilo. Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio Sud u Haagu i to je nesporna pravna činjenica!” Savršeno dobro zna, kaže Milorad, navode u saopćenju iz Demokratske Crne Gore.

Kako su kazali, to nije jedina istina koju bi Dodik zamijenio “patriotskim” lažima.

-Toliko je “elokventan” da je narod ubijedio da nikad nije učestvovao u izbornim kampanjama DPS-a, da nikad nije podržao Mila Đukanovića te da nikad nije učestvovao u kampanjama protiv srpskog naroda u Crnoj Gori. Vidimo, dakle, da Mile ni u ciljanoj amneziji nije baš inovativan. Takve želje za falsifikovanjem prošlosti u cilju abolicije političke sadašnjosti veliki Georg Orwell je postavio kao jedan od ključnih segmenata legendarnog romana “1984”. Ali, Dodiku očito, osim inovacije i umijeća, fali i talenta da bi se proslavio na tom polju. Od svega ispade da dobri “patriota” Mile ima samo želju da laže i ništa više, ocjenjuju Demokrate.

Aleksa Bečić je, smatraju oni, problem samo za lukrativne Srbe, poput Dodika, koji svoje srpstvo mjere u sefovima punim novca.

-Za one “obične” Crnogorce i Srbe, one ljude koji decenijama biju egzistencijalne bitke i kojima je više preko glave lažnih patriota, koji su lukrativnim patriotima koji politiku baziraju na emotivnim prevarama svog naroda, tako nebitni, Aleksa Bečić je danas heroj. A heroj je, jer u temelju njegove politike stoje istina i otpor prema podanicima, hrabrost da se ne kalkuliše i, najvažnije od svega, istinska dobra namjera,  poručuju Demokrate, prenosi Oslobodjenje. 

Komentari

Daj prvi komentar na ovu priču

Ostavi odgovor

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Idi na VRH
error: Content is protected !!