Demokrate nisu ostali dužni Dodiku, stigao brutalan odgovor: Mile ima samo želju da laže i ništa više (VIDEO)

Toliko je “elokventan” da je narod ubijedio da nikad nije učestvovao u izbornim kampanjama DPS-a, da nikad nije podržao Mila Đukanovića te da nikad nije učestvovao u kampanjama protiv srpskog naroda u Crnoj Gori, stoji između ostalog u odgovoru iz Crne Gore

Demokratska Crna Gora reagovala je na posljednje izjave predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, koji je ponovo negirao genocid u Srebrenici i kazao da je “neuporediva priča o Srebrenici, i o onome što se desilo Srbima u Jasenovcu i mnogim drugim stratištima u Drugom svjetskom ratu, koji je bio genocid”.

Dodik je između ostalog i rekao da je Dritan Abazović prikriveni nacionalista, te da je Aleksa Bečić loš prema Srbima, a da se uporno radi na “satanizaciji Srba”.

-Naime, dotični gospodin je, sve su prilike, toliko mudar čovjek da je uspio i sebe da ubijedi da nikad nije kazao da se u Srebrenici desio genocid. Šteta po njega, jer uprkos očitoj želji, ne živimo u petnaestom, već dvadeset prvom vijeku pa imamo nešto što se zove internet, a na internetu servis znan kao YouTube, koji je opasan svjedok za sve koji pate od nedostatka doslednosti. A taj nam videoservis putem lika i glasa istog Milorada Dodika kaže sledeće: “Dakle, ja znam savršeno dobro šta je bilo. Bio je genocid u Srebrenici. To je presudio Sud u Haagu i to je nesporna pravna činjenica!” Savršeno dobro zna, kaže Milorad, navode u saopćenju iz Demokratske Crne Gore.

Kako su kazali, to nije jedina istina koju bi Dodik zamijenio “patriotskim” lažima.

-Toliko je “elokventan” da je narod ubijedio da nikad nije učestvovao u izbornim kampanjama DPS-a, da nikad nije podržao Mila Đukanovića te da nikad nije učestvovao u kampanjama protiv srpskog naroda u Crnoj Gori. Vidimo, dakle, da Mile ni u ciljanoj amneziji nije baš inovativan. Takve želje za falsifikovanjem prošlosti u cilju abolicije političke sadašnjosti veliki Georg Orwell je postavio kao jedan od ključnih segmenata legendarnog romana “1984”. Ali, Dodiku očito, osim inovacije i umijeća, fali i talenta da bi se proslavio na tom polju. Od svega ispade da dobri “patriota” Mile ima samo želju da laže i ništa više, ocjenjuju Demokrate.

Aleksa Bečić je, smatraju oni, problem samo za lukrativne Srbe, poput Dodika, koji svoje srpstvo mjere u sefovima punim novca.

-Za one “obične” Crnogorce i Srbe, one ljude koji decenijama biju egzistencijalne bitke i kojima je više preko glave lažnih patriota, koji su lukrativnim patriotima koji politiku baziraju na emotivnim prevarama svog naroda, tako nebitni, Aleksa Bečić je danas heroj. A heroj je, jer u temelju njegove politike stoje istina i otpor prema podanicima, hrabrost da se ne kalkuliše i, najvažnije od svega, istinska dobra namjera,  poručuju Demokrate, prenosi Oslobodjenje. 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!