Đukanović: Izbori su potvrdili napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva

On je, povodom Međunarodnog dana demokratije, ocijenio da je naša obaveza da nastavimo da unapređujemo demokratiju, slobodu, jednakost, ljudska prava i vladavinu prava

Foto: Predsjednik.me

Nedavni parlamentarni i lokalni izbori potvrdili su napredak u demokratskom razvoju crnogorskog društva i pokazali da Crna Gora razumije proces demokratije, ocijenio je predsjednik države Milo Đukanović. 

On je, povodom Međunarodnog dana demokratije, ocijenio da je naša obaveza da nastavimo da unapređujemo demokratiju, slobodu, jednakost, ljudska prava i vladavinu prava, prenosi rtcg.me.

“Da ohrabrujemo demokratsku participaciju, budemo transparentni i odgovorni. Nedavni izbori su potvrdili napredak u demokratskom razvoju crnogorsko društva. Pokazali su da Crna Gora razumije proces demokratije. I potvrdili važnost snaženja demokratskih institucija, uključujući i kapacitete koji će jačati otpornost u odnosu na sve brojnije forme manipulacija i dezinformacija”, saopštio je Đukanović.

Samo uz, kako je rekao, puno učešće, odgovornost i saradnju “možemo jačati povjerenje i napredovati ka cilju da najviše vrijednosti demokratije budu stvarnost svakog pojedinca”.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!