Iz Patriotsko komitskog saveza isključeno više članova: Izvršili puč u partiji sa ciljem njenog razbijanja

Jednoglasnom odlukom isključeni su Miomir Marković-Markan, Ana Vukotić, Stojan Pavićević, Spasoje Krunić, Rajko Šćepanović, Milan Sjekloća,Srđan Popović, Vučeta Đurišić i Emil Adrović. “Pomenuta lica su dovela u zabludu mnoge članove partije, najprije višemjesečnim proturanjem priča o navodnim novčanim sredstvima koje je neko od nas primio, pa su pojedinačnim pozivima, ubjeđivanjima, čak i prijetnjama krivičnim prijavama izazvali veliku političku štetu. Predsjedništvo smatra da je, u vremenu rasta popularnosti partije, namjerno izazvana kriza unutar nje kako bi se partija raspala, što se neće dozvoliti”, ukazuju u saopštenju

Predsjedništvo Patriotsko komitskog saveza (PKS) na 19. sjednici, u skladu sa članom 15, zbog povrede Statuta PKS, jednoglasnom odlukom isključilo je iz partije Miomira Markovića-Markana, Anu Vukotić, Stojana Pavićevića, Spasoja Krunića, Rajka Šćepanovića, Milana Sjekloću, Srđana Popović, Vučetu Đurišića i Emila Adrovića.

Kako su saopštili iz PKS-a, za partiju potpuno nepoznata lica, Predsjedništvo je pozvalo Danicu Popović, Aldina Metanovića i Srđana Kovačevića da ne učestvuju u razbijanju ove partije i da se javno ograde od svoje uloge.

“Shodno prethodno navedenom, sva navedena lica, pod prijetnjom materijalne i krivične odgovornosti, nemaju više prava da istupaju u ime i za račun PKS”, ističu u saopštenju.

Iz PKS kažu da su isključeni članovi izvršili puč u partiji, sa ciljem njenog razbijanja, te manipulišući odredbama Statuta osnovali paralelne partijske organe, smijenili dosadašnje rukovodstvo, iako za to nemaju nikakvog osnova.

“Tako predsjednika partije, shodno članu 44 Statuta, može sa 2/3 smijeniti samo Kongres, a neće biti da su na sastancima kod Barutane imali i delegate tog najvišeg organa partije”, ističu u saopšetnju.

Kako prenosi Portal Analitika, u saopštenju piše da su navedena lica namjerno izazvala krizu unutar partije kako bi došlo do njenog raskola.

“Pomenuta lica su dovela u zabludu mnoge članove partije, najprije višemjesečnim proturanjem priča o navodnim novčanim sredstvima koje je neko od nas primio, pa su pojedinačnim pozivima, ubjeđivanjima, čak i prijetnjama krivičnim prijavama izazvali veliku političku štetu. Predsjedništvo smatra da je, u vremenu rasta popularnosti partije, namjerno izazvana kriza unutar nje kako bi se partija raspala, što se neće dozvoliti”, ukazuju u saopštenju.

Kako su rekli, namjera Markovića i pozivi koalicionim partnerima u Nikšiću da ospore mandat koji je PKS osvojila u lokalnom parlamentu otkrivaju cijelu pozadinu ovog udara. Iz PSK pojašnjavaju da, sve i da predsjednica podnese ostavku u lokalnom parlamentu, na njeno mjesto dolazi prva žena sa koalicione liste, a to nije članica PKS.

“Dakle, uništenje po svaku cijenu! Svim članovima partije koji to žele i kojima mnogo toga nije jasno, Predsjedništvo će na stranačkim organima detaljno objasniti pozadinu i način manipulisanja, a radi saniranja štete koja je napravljena ne samo partiji, nego i suverenističkom bloku kojem svim srcem pripadamo, o detaljima nećemo više javno raspravljati”, kažu.

Sjednica je zakazana za 13. jun.

“Prva sjednica Glavnog odbora biće održana u Nikšiću, 13. juna u 13 sati, na kojoj će se, odlukom Predsjedništva, izvršiti dopuna članova Glavnog odbora nakon što su odlukom, isključene osobe sa liste potpisa podrške osnivačkoj skupštini na Čevu koje nijesu u međuvremenu postale članovi partije i koje su pristupile drugim partijama ili građanskim listama”, poručuju u saopštenju.

Dodaju da je Predsjedništvo izabralo Željka Roganovića iz Kotora za novog člana.

“Predsjedništvo PKS upućuje još jednom izvinjenje suverenističkom bloku što umjesto da svi radimo na dogovoru za zajedničko djelovanje protiv razbijača Crne Gore i njene suverenosti, gubimo dragocjeno vrijeme na unutarstranačka previranja koja sigurno nalogodavca imaju izvan PKS”, zaključuju u saopštenju.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!