Jedanaestogodišnji Amer Ibrahimović iz Bratunca prvu jagnjad kupio novcem iz kasice, sada ima stado sa više od 100 ovaca (VIDEO)

“Imam svoje snove. Želim da budem uzgajivač ovaca i da imam oko 300 ovaca”, kaže mali Amer. Pošto je priča o dječaku došla do lokalnih novina i TV kanala, nekoliko dobrotvornih organizacija doniralo je Ameru i njegovoj porodici još jagnjadi, kao i odrasle ovce i velike količine stočne hrane, sa ciljem da mu pomognu da ispuni svoje snove

Jedanaestogodišnji, mladi ambiciozni pastir Amer Ibrahimović iz sela Pobuđe kod Bratunca već posjeduje stado sa više od 100 ovaca i sanja da postane najveći farmer u Bosni i Hercegovini i šire.

Svoj pastirski put započeo je sa samo devet godina. Tada je iz kasice uzeo 300 maraka, što mu je bilo dovoljno za osmoro jagnjadi. Od ovih jagnjadi počeo je da razvija svoje stado, a sada ima i cilj.

“Imam svoje snove. Želim da budem uzgajivač ovaca i da imam oko 300 ovaca”, kaže mali Amer, prenose Nezavisne.

Pošto je priča o dječaku došla do lokalnih novina i TV kanala, nekoliko dobrotvornih organizacija doniralo je Ameru i njegovoj porodici još jagnjadi, kao i odrasle ovce i velike količine stočne hrane, sa ciljem da mu pomognu da ispuni svoje snove.

Dječak samouvjereno kaže da biti pastir nije problem.

“Što se mene tiče, ovaj posao nije težak. Iako ima puno posla, jer moram da im donosim hranu i sve ostalo, ali ipak je u redu”, rekao je Amer.

Foto: Printscreen/Ruptly

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!