Pišonja i Žuga, junaci kultne pjesme “Zabranjenog pušenja”, na fimu (VIDEO)

Film “Balada o Pišonji i Žugi” inspisiran je istoimenom kultnom pjesmom “Zabranjenog pušenja”, ali i drugim pjesmama ovog benda iz osamdesetih godina prošlog vijeka. U ovoj filmskoj posveti Sarajevu tog vremena pojavljuje se Emir Hadžhafizbegović u ulozi Murge Drota, a uz prepoznatljivi “soundtrack” “Zabranjenog pušenja” muzičku kulisu filma obogatiće pjesme grupe “Letu štuke”

Hrvatsko audiovizualno vijeće (HAVC) dodijelilo je 520.000 kuna za film “Balada o Pišonji i Žugi” koji, uz producentsku kuću DEPO iz BiH, koproducira hrvatska Fokus produkcija. Snimanje ovog filma počelo je ovog ljeta u Sarajevu, a koreditelj filma je Davor Sučić, poznatiji kao Sejo Sexon, autor legendarne pjesme po kojoj je, uz beogradskog pisca i dramaturga Vladimira Đorđevića, napisao scenario.

Vladimir Đorđević je beogradski pisac po čijem je tekstu, inspirisanom likovima Pišonje i Žuge, napravljena predstava izvedena u Narodnom pozorištu “Toša Jovanović” u Zrenjaninu i Ateljeu 212 u Beogradu.

POGLEDAJTE KAKO JE NASTALA BALADA O PIŠONJI I ŽUGI

Film “Balada o Pišonji i Žugi” inspisiran je istoimenom kultnom pjesmom “Zabranjenog pušenja”, ali i drugim pjesmama ovog benda iz osamdesetih godina prošlog vijeka. U ovoj filmskoj posveti Sarajevu tog vremena pojavljuje se Emir Hadžhafizbegović u ulozi Murge Drota, a uz prepoznatljivi “soundtrack” “Zabranjenog pušenja” muzičku kulisu filma obogatiće pjesme grupe “Letu štuke”. Prvi klavijaturista “Pušenja” i jedan od pokretača “Top liste nadrealista” Dado Džihan takođe potpisuje neke od muzičkih tema u filmu.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!