Hit producenta Begana Čekića ponovo aktuelan: Change Position (88) na prvom mjestu Traxsource liste

“Kontaktirala me je nedavno diskografska kuća da otkupe od mene prava da je mogu izdati u Evropi. Dogovor je postignut i ploča je odštampana. Osamdesetih godine prošlog vijeka bio je ovo veliki hit, drago mi je da i danas bilježi dobro rezultate. Neke stvari koje imaju kvalitet uvijek će živjeti”, kaže Began Čekić za Portal Revije Fokus.

Da dobra muzika traje, pokazuje jedan od hitova producenta Begana Čekića koji je prije 40 godina bio u samome vrhu top lista u Sjedinjenim Američkim Državama. Radi se o numeri “Change Position (88)”, skraćenoj verziji hita “Sixty nine”, koja se danas našla na prvom mjestu Traxsource liste.

Ovaj hit je, uz Čekićevu dozvolu, nedavno obradio Dr Packer, a izdat je maxi singl, koji bilježi dobre rezultate i u prodaji.

“Kontaktirala me je diskografska kuća da otkupe od mene prava da je mogu izdati u Evropi. Dogovor je postignut i ploča je odštampana. Osamdesetih godine prošlog vijeka bio je ovo veliki hit, drago mi je da i danas bilježi dobro rezultate. Neke stvari koje imaju kvalitet uvijek će živjeti”, kaže Began Čekić za Portal Revije Fokus.

Podsjetimo, Čekić je krajem sedamdesetih i početkom osamdesetih godina prošlog vijeka učestvovao u stvaranju hip hop, disko i rep muzike u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kolika je bila njegova uloga u istoriji tih muzičkih pravaca najbolje govori podatak da se na prije dvije godine objavljenom cd-u i u knjižici u Britaniji, s imenima najpoznatijih stvaralaca te muzike, našlo i ime Begana Čekića! I ne samo to: Čekić je jedini bijelac među stvaraocima – svi ostali koji se pominju su Afroamerikanci!

Između ostalih, Čekić je lansirao BC Records, a najuspješnija grupa mu je bila “Brooklyn Express”.

Uspjeh producenta Begana Čekića: Pjesma koju je snimio 1982. našla se u filmu „White Boy Rick“

U Njujorku stvarao muzičku istoriju: Bez Begana Čekića hip hop, disko i rep ne bi bili isti

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!