Ove aplikacije koje stalno koristimo najviše troše baterije i memoriju pametnih telefona

Prema istraživanju, bateriju najviše troše aplikacije Fitbit i Verizon, koje koriste 14 od 16 dostupnih karakteristika uređaja. Obje navedene aplikacije ostvarile su rezultat od 92,31 odsto. Društvene mreže takođe puno troše bateriju. S obzirom na to da većina tih aplikacija koristi praćenje lokacije i učitavanje fotografija, kao i kameru uređaja, to je i očekivano

Iako su mobilni telefoni danas jači nego što su bili prije desetak godina, razvile su se i aplikacije od kojih neke brzo troše bateriju i memoriju.

Kompanija pCloud, koja se bavi računarstvom u oblaku, napravila je istraživanje kojim su pronašli “najveće ubice pametnih telefona”, odnosno aplikacije koje troše najviše energije.

U svojoj studiji tražili su tri stvari: funkcije koje koristi aplikacija, potrošnju energije pri normalnom korišćenju i ima li aplikacija takozvani tamni način rada (dark mode). Kombinujući te rezultate, pCLoud je uspio da izračuna koje su od 100 najpopularnijih aplikacija “najveće ubice pametnih telefona”.

APLIKACIJE KOJE NAJVIŠE TROŠE BATERIJU

Prema istraživanju, bateriju najviše troše aplikacije Fitbit i Verizon, koje koriste 14 od 16 dostupnih karakteristika uređaja. Obje navedene aplikacije ostvarile su rezultat od 92,31 odsto.

Društvene mreže, piše Oslobodjenje.ba, takođe puno troše bateriju. S obzirom na to da većina tih aplikacija koristi praćenje lokacije i učitavanje fotografija, kao i kameru uređaja, to je i očekivano.

Top 10 aplikacija društvenih mreža koje predstavljaju pošast za bateriju uređaja:

  1. Facebook (82 %)
  2. Instagram (79 %)
  3. Bumble (77 %)
  4. Snapchat (77 %)
  5. Tinder (77 %)
  6. Grindr (72 %)
  7. Likke (72 %)
  8. Twitter (69 %)
  9. Houseparty (62 %)
  10. TikTok (62 %)

APLIKACIJE KOJE TROŠE NAJVIŠE MEMORIJE

Ipak, baterija nije jedini dragocjeni resurs koji aplikacije iscrpljuju, prenosi Zimo. I memorija je resurs koji se redovno koristi do maksimuma.

Ovih 10 aplikacija prema studiji pClouda najveći su potrošači memorije smartphonea:

  1. United Airlines
  2. Lyft
  3. Uber
  4. Fitbit
  5. Facebook
  6. Uber Eats
  7. PayPal
  8. Microsoft Teams
  9. YouTube
  10. Airbnb

Foto: Printscreen

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!