Tim iz Sarajeva niže uspjehe: Dvije nagrade na WN Dev takmičenju za bh igricu “Bygone Dreams”

“Trenutno završavamo PC verziju i pripremamo verziju ove igre za Sony Play Station, XBOX i Nintendo Switch. Ovo je treća nagrada za našu igru, iako još uvijek nije predstavljena javnosti. Pored ova dva priznanja, igrica je nagrađena za vizuelnu izvrsnost na festivalu Reboot Develop. Posebno bih se zahvalio cijelom timu koji je na igri radio tri godine, rekao je Ćuhara. Bygone Dreams se trenutno može dodati na listu želja na Steam platformi za igre a očekivani izlazak na Stem platformi je kraj 2021.

Igra “Bygone Dreams”, rađena u produkciji sarajevskog Prime Timea, dobila je dvije nagrade na WN Dev takmičenju za igre rađene u Unreal Engine 4.

Bygone Dreams (Minuli snovi) je fantastična akciona avantura smještena u nadrealni svijet snova. Kreirao ju je tim iz Sarajeva, a igra vodi igrače na nezaboravnu avanturu kojom se prožimaju elementi slavenske mitologije i bosanskog srednjovjekovnog folklora.

“Čast nam je da smo pored 550 drugih igara uspjeli ući najprije u polufinale, a zatim i u finale. Žiri je činilo 40 profesionalaca iz ove industrije. Dobili smo dvije nagrade: Best game od Epica, kao i njihovu custom licencu, i nagradu G Core Labsa i njihov QA servis za našu igru, istakao je producent Adnan Ćuhara.

On podvlači kako su nagrade samo znak da je Prime Time uspio napraviti kvalitetan proizvod koji se može takmičiti na svjetskom nivou.

“Trenutno završavamo PC verziju i pripremamo verziju ove igre za Sony Play Station, XBOX i Nintendo Switch. Ovo je treća nagrada za našu igru, iako još uvijek nije predstavljena javnosti. Pored ova dva priznanja, igrica je nagrađena za vizuelnu izvrsnost na festivalu Reboot Develop. Posebno bih se zahvalio cijelom timu koji je na igri radio tri godine, rekao je Ćuhara, prenosi Oslobodjenje.ba.

Bygone Dreams se trenutno može dodati na listu želja na Steam platformi za igre a očekivani izlazak na Stem platformi je kraj 2021. Izlazak na konzole je planiran na proljeće 2022. Dodatne platforme i datum izlaska će biti najavljeni kasnije.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!