Bratić: Direktorima koji nisu radili jer nisu imali vremena od vođenja evidencija – krstić DPS, krstić SDP, minus svi ostali, najpametnije da sami podnesu ostavke

Imenovanje direktora će se, kaže, vršiti bez partijske knjižice, ali kaže partijska knjižica neće biti ni smetnja. “Naravno ona neće biti ni smetnja ukoliko se ne bude mahalo njome, pod uslovom da su primarni adekvatno obrazovanje, struka, profesionalnost i spremnost da se interes javne ustanove i potreba unapređenja obrazovnog sistema stavi ispred svakog drugog interesa”, rekla je ministarka Bratić

Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić je, odgovarajući na pitanja poslanika, kazala da će se to Ministarstvo jedino revašistički odnositi prema nezakonitostima, neradu, javašluku, zloupotrebama, bezobrazluku i svakom drugom opstruktivnom djelovanju, prenosi Antena M.

“Izbor direktora javnih ustanova biće realizovan u zakonskom roku, ali ne kao cunami revanšizma, smjena, čistki, ili ne daj Bože sječe, već na osnovu zakonom uspostavljenih kriterijuma. Dosadašnji direktori koji su dolazili na te pozicije na osnovu tranparentnih komparativnih prednosti mogu mirno da spavaju ukoliko su radili po zakonu, a to znači da su politička i sva druga društvena angažovanja koja su nespojiva sa obrazovanje i vaspitanjem djece držali daleko od ustanova na čijem su čelu, a po našim informacijama nije da je bilo tako. Svi koji nijesu, jer nisu imali vremena od vođenja evidencija – krstić DPS, krstić SDP, minus svi ostali, Boga mi, a tako ponižavali svetu profesiju, ne bi trebalo da čekaju silu ovog zakona već bi im bilo najpametnije da sami podnesu ostavke”, kazala je Bratić.

Imenovanje direktora će se, kaže, vršiti bez partijske knjižice, ali kaže partijska knjižica neće biti ni smetnja.

“Naravno, ona neće biti ni smetnja ukoliko se ne bude mahalo njome, pod uslovom da su primarni adekvatno obrazovanje, struka, profesionalnost i spremnost da se interes javne ustanove i potreba unapređenja obrazovnog sistema stavi ispred svakog drugog interesa”, rekla je ministarka Bratić.

Foto: Vesna Bratić (Printscreen)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!