GI 21. maj: Aktuelna Vlada i premijer Zdravko Krivokapić nesposobni su da vode ozbiljnu unutrašnju i spoljnu politiku

„Tamo gdje su najbolji, ne dobacuju dalje od bivše vlasti kad je bila najgora, dok tamo gdje su najgori, po mjeri su ‘slobodarskog’ režima od prije 80 godina koji je svojevremeno Crnu Goru sveo na geografski pojam“, navodi se u saopštenju te organizacije

Aktuelna Vlada i premijer Zdravko Krivokapić nesposobni su da vode ozbiljnu unutrašnju i spoljnu politiku, ocijenili su iz Građanske inicijative (GI) 21. maj.

Iz te organizacije su kazali da se uskoro navršava šestomjesečno tumaranje oktroisane vlasti.

Kako su naveli, dosadašnje iskustvo neupitno potvrđuje niz sumornih obilježja političke većine.

„Premijer i njegova vlada su nesposobni da vode iole ozbiljnu unutrašnju i spoljnu politiku, pri čemu je posebno mučno gledati servilnost izvršne vlasti prema zvaničnom Beogradu“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je, koliko se god Krivokapić i njegovi ministri trudili da se dodvore “ugroženom srpstvu”, činjenica da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i njegovi planeri duboko preziru novu crnogorsku vlast.

Iz GI 21. maj su kazali da se raskošna smušenost aktuelne vlasti svakodnevno ogleda i u kadrovskim namještenjima i dezorijentisanim javnim politikama.

„Tamo gdje su najbolji, ne dobacuju dalje od bivše vlasti kad je bila najgora, dok tamo gdje su najgori, po mjeri su ‘slobodarskog’ režima od prije 80 godina koji je svojevremeno Crnu Goru sveo na geografski pojam“, navodi se u saopštenju.

Prema njihovim riječima, koliko god se trudili da prikriju svoja zloćudna i kompromitujuća politička uvjerenja, činjenica je da „imamo posla sa vlašću koja svoje uporište traži u najgorim stranicama crnogorske istorije“.

„Ovo je vlast kojom jednako dominira istorijski sentiment prema izdajničkom crnogorskom četništvu, bjelaškom služenju velikosrpskoj okupaciji i pokornost prema filetističkoj sprskoj crkvi kojoj je preče da Crnogorci nestanu nego li da Isus ponovo vaskrsne“, zaključuje se u saopštenju dostavljenom Portalu Revije Fokus.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!