Opozvani ambasadori Milica Pejanović Đurišić, Boro Vučinić, Vujica Lazović, Zoran Janković…

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je potvrdio saznanja “Vijesti” nakon sastanka sa šeficom diplomatije Švedske i predsjedavajućom OEBS-om An Linde. On je kazao da su odluku o opozivu donijeli u cilju autentičnog predstavljanja svoje politike

Ministarstvo vanjskih poslova odlučilo je da opozove još šest ambasadora, saznaju „Vijesti“.

Opozvani su ambasadorka Crne Gore pri Ujedinjenim nacijama Milica Pejanović Đurišić, ambasador u Hrvatskoj Boro Vučinić, ambasador u Sloveniji Vujica Lazović, ambasador u Argentini Srđan Stanković, ambasador u Ujedinjenom Kraljevstvu Vladimir Beratović i ambasador Crne Gore pri Savjetu Evrope Zoran Janković.

Odluka o tome nije objavljena, a predsjednik Milo Đukanović je može osporiti kao i ranije u slučaju nekoliko diplomata oko kojih je u međuvremenu postigao saglasnost sa MVP.

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović je potvrdio saznanja “Vijesti” nakon sastanka sa šeficom diplomatije Švedske i predsjedavajućom OEBS-om An Linde.

On je kazao da su odluku o opozivu donijeli u cilju autentičnog predstavljanja svoje politike.

“Svi ambasadori su upoznati sa tim činjenicama. Dali smo potpuno razuman vremenski rok do kada treba da se vrate u zemlju i na dužnost u Ministarstvo”, rekao je Radulović.

Foto: Milica Pejanović Đurišić (Twitter)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!