Prijetnje novinaru Draganu Bursaću: “Ja sam mrtav ozbiljan, ubiću te priviriš li ikad u CG. Metak u glavu, pozdrav”

“Da li je posrijedi lažni profil, odgovor očekujemo od nadležnih organa. Prijetnja, definitivno, jeste stvarna i želimo da vjerujemo da će se ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin lično zauzeti da slučaj bude što prije riješen. Istina, u narednim porukama stvarni ili lažni Marko Aprcović otkriva da koristi kriptogram i da ga policija ne može otkriti. A mi, opet, želimo da vjerujemo kako policija raspolaže dovoljno sofisticiranom opremom i znanjem i, pogotovo, da kriptogram ne planira da koristi kao alibi za eventualno nepronalaženje pošiljaoca ovih monstruoznih prijetnji”, piše Antena M

Jedan od najcijenjenijih novinara u regionu Dragan Bursać dobio je sinoć pred ponoć eksplicitnu prijetnju smrću.

“Ja sam mrtav ozbiljan, ubiću te priviriš li ikad u CG”. “Metak u glavu, pozdrav”.

Prijetnja je, prenosi Antena M, stigla sa profila navodnog Marka Aprcovića.

“Da li je posrijedi lažni profil, odgovor očekujemo od nadležnih organa. Prijetnja, definitivno, jeste stvarna i želimo da vjerujemo da će se ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Uprave policije Zoran Brđanin lično zauzeti da slučaj bude što prije riješen. Istina, u narednim porukama stvarni ili lažni Marko Aprcović otkriva da koristi kriptogram i da ga policija ne može otkriti. A mi, opet, želimo da vjerujemo kako policija raspolaže dovoljno sofisticiranom opremom i znanjem i, pogotovo, da kriptogram ne planira da koristi kao alibi za eventualno nepronalaženje pošiljaoca ovih monstruoznih prijetnji”, piše Antena M.

Dragan Bursać je godinama simbol hrabrog i beskompromisnog borca za antifašizam, multikulturalnost, građansku i cjelovitu BiH, a žestok kritičar klerofašizma, velikodržavnih projekata i nacionalizma.

Za takav rad Dragan Bursać je prije nekoliko dana dobio priznanje Asocijacije naučnika i parlamentaraca njemačkog Bundestaga kao najbolji novinar Jugoistočne Evrope.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!