Napustio nas i Joksim: Preminuo Zef Bato Dedivanović

Glumio je u filmovima i pozorišnim predstavama Šalajko (serija), Pusta zemlja, Dečak je išao za suncem, U ime naroda, To kad uvati ne pušta, Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo (TV film), Iskušavanje đavola, Stare granice očevog imanja, Oriđinali (mini-serija), U ime oca i sina, Čovjek koji je želio normalno da živi svoj život… Dobitnik je nagrade “Oslobođenje Podgorice”, za ulogu u predstavi Kanjoš Macedonović.

Glumac Crnogorskog narodnog pozorišta Zef Bato Dedivanović preminuo je danas u 83. godini u Podgorici.

Glumac CNP-a postao je 1972. godine, od kada stiče popularnost – brojnim ulogama u pozorištu, na filmu i televiziji.

Glumio je u filmovima i pozorišnim predstavama Šalajko (serija), Pusta zemlja, Dečak je išao za suncem, U ime naroda, To kad uvati ne pušta, Đekna još nije umrla, a ka’ će ne znamo (TV film), Iskušavanje đavola, Stare granice očevog imanja, Oriđinali (mini-serija), U ime oca i sina, Čovjek koji je želio normalno da živi svoj život…

Dobitnik je nagrade “Oslobođenje Podgorice”, za ulogu u predstavi Kanjoš Macedonović.

Poetskim stvaralaštvom bavio se, uporedo sa glumom, od 1962. godine. Objavljivao je pjesme, eseje i druge književne forme u časopisima u Crnoj Gori.

Treće izdanje knjige Razgovor, štampano je u Podgorici 2005. godine (prvo izdanje je izašlo 1997.). Tada je rekao da mu je to prva i posljednja knjiga. Pisana je u dijaloškoj formi i prevedena je na engleski i albanski jezik .

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!