Preminuo arhitekta Dragutin Dubljević

Dubljević je u Klinički centar Crne Gore primljen u decembru 2020. zbog problema izazvanih koronavirusom. Prebačen je na odljeljenje intenzivne njege, ali mu se stanje pogoršavalo, pa je njegova supruga Dragana Marinković-Dubljević pokušala da ga spasi transportom u bolnicu u Austriji

Arhitekta Dragutin Dubljević iz Podgorice preminuo je u 47. godini od posljedica Kovida-19.

Dubljević se od 26. decembra prošle godine nalazio na liječenju u Austriji.

Dubljević je u Klinički centar Crne Gore primljen u decembru 2020. zbog problema izazvanih koronavirusom. Prebačen je na odljeljenje intenzivne njege, ali mu se stanje pogoršavalo, pa je njegova supruga Dragana Marinković-Dubljević pokušala da ga spasi transportom u bolnicu u Austriji.

Kako je tada rekla, ta bolnica je jedina prihvatila pacijenta stranca, ali je liječenje morala da finansira ona.

Ona se zbog toga obraćala za pomoć.

“Fond za zdravstveno osiguranje je odbio zahtjev porodice za refundacijom troškova sa obrazloženjem da nismo ispoštovali procedure. Nismo. Za procedure Dragutin nije imao vremena. Liječenje u Austriji je skupo, u prosjeku jedan dan košta 3.000 do 3.500 eura, u zavisnosti od stanja pacijenta. Uz veliku pomoć prijatelja, kompanija, kao i donacija građana Crne Gore i van Crne Gore uspjeli smo finansirati njegovo liječenje do 31. marta 2021. godine”, kazala je u martu Marinković Dubljević.

Dragutin Dubljević je otac devetogodišnje djevojčice.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!