MUP Srbije: Abazovićeva izjava je posljedica neiskustva i loših informacija

Da bi mu pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Srbije želi da i njega i javnost obavijesti da Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavijestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Кovačevića, kao i da je Srbija član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronašla potjernicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem u sistemu Interpola“, ističe se u saopštenju. Istovremeno, MUP navodi kako bi, da je Crna Gora izdala međunarodnu potjernicu za Кovačevićem, Srbija posredstvom jedinstvenog sistema obavještavanja u mreži Interpola „to bez sumnje znala“, ali da do danas u 12 časova „potjernice nema“

Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavijestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Kovačevića, saopštilo je danas Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) povodom izjave potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića kako misli da je Kovačević otišao u Srbiju, koja se „nešto i ne trudi da ga pronađe“.

Abazović je sinoć za TV Prva rekao da se Kovačević, za kojim traga policija, nalazi se u Srbiji.

“Mislim da je otišao u Srbiju. Ne znam da li ga Srbija skriva, ali se baš nešto ne trude da ga pronađu, ne mogu da tvrdim”, kazao je Abazović.

U saopštenju MUP-a ocjenjuje se da je Abazović „odnedavno počeo da se bavi bezbjednosnim pitanjima u Crnoj Gori“ i da je zato negova izjava „posljedica neiskustva i loših informacija“.

„Da bi mu pomogli u sagledavanju stvarnih prilika, MUP Srbije želi da i njega i javnost obavijesti da Crna Gora nije ni zvanično ni nezvanično obavijestila Srbiju da potražuje bivšeg direktora crnogorske Uprave za nekretnine Dragana Кovačevića, kao i da je Srbija član Interpola i uvidom u sistem Interpola nije pronašla potjernicu Crne Gore za Draganom Kovačevićem u sistemu Interpola“, ističe se u saopštenju.

Istovremeno, MUP navodi kako bi, da je Crna Gora izdala međunarodnu potjernicu za Кovačevićem, Srbija posredstvom jedinstvenog sistema obavještavanja u mreži Interpola „to bez sumnje znala“, ali da do danas u 12 časova „potjernice nema“.

Ističe se, prenosi Danas, da ako crnogorska policija za Draganom Kovačevićem traga na svojoj teritoriji, MUP Srbije o tome ne znamo ništa niti može da zna.

„Ako Crna Gora želi da provjeri da li je Dragan Kovačević na teritoriji Srbije, potrebno je samo da nam pošalje zamolnicu i mi ćemo imati osnov za odgovarajuće provjere“, zaključuje se u saopštenju MUP, uz poziv Abazoviću i drugim političarima da se „uzdrže od napada na MUP Srbije i da poštuju rad i upornost svih pripadnika MUP u borbi protiv organizovanog kriminala“.

Foto: Facebook

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!