Prikupljeno 500.000 eura za liječenje braće Abaza (8) i Rifata (6) Kardovića!

Zahvaljujemo se svim plemenitim, nesebičnim i neumornim građanima Rožaja, Crne Gore, regiona, dijaspore i svijeta koji su učestvovali u donacijama za liječenje naših hrabrih dječaka Abaza i Rifata Kardovića. Zahvaljujemo se svima koji ste, bez obzira na etničku, nacionalnu i vjersku pripadnost ujedinili sve nas predvođeni jednim ciljem – da pomognete u liječenju i spašavanju dva mala života. Ulili ste nam snagu, vjeru, nadu i pokazali bezuslovnu HUMANOST. HVALA VAM plemeniti ljudi, prijatelji, što ste se odrekli svojih dnevnica, dijela skromnih zarada, odložili svoje planove, izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i u suzama upućivali molitve za naša dva mala heroja. Hvala, predstavnicima humanitarnih i radnih organizacija, javnim ustanovama, učenicima i privrednicima”, piše u objavi na društvenim mrežama

Porodica Faruka Kardovića iz Rožaja objavila je da je prikupljen novac za liječenje braće Abaza (8) i Rifata (6) koji su oboljeli od rijetke i teške bolesti.

Otac dječaka, Fatmir Kardović, kazao je za Portal Revije Fokus, noć uoči odlaska njegove djece na liječenje u Tursku, da Abaz i Rifat imaju adrenoleukodistrofiju (ADL), rijetko genetsko oboljenje koje se prenosi s majke na sinove.

Njemu i njegovoj supruzi Majli ljekari iz Beograda, koji su otkrili od čega djeca boluju, savjetovali su da sinove vode na liječenje u Istanbul, zašta je trebalo obezbijediti 500.000 eura.

Abazu i Rifatu je neophodna transplantacija koštane srži.

“Zahvaljujemo se svim plemenitim, nesebičnim i neumornim građanima Rožaja, Crne Gore, regiona, dijaspore i svijeta koji su učestvovali u donacijama za liječenje naših hrabrih dječaka Abaza i Rifata Kardovića. Zahvaljujemo se svima koji ste, bez obzira na etničku, nacionalnu i vjersku pripadnost ujedinili sve nas predvođeni jednim ciljem – da pomognete u liječenju i spašavanju dva mala života. Ulili ste nam snagu, vjeru, nadu i pokazali bezuslovnu HUMANOST. HVALA VAM plemeniti ljudi, prijatelji, što ste se odrekli svojih dnevnica, dijela skromnih zarada, odložili svoje planove, izdvojili svoje dragocjeno vrijeme i u suzama upućivali molitve za naša dva mala heroja. Hvala, predstavnicima humanitarnih i radnih organizacija, javnim ustanovama, učenicima i privrednicima”, piše u objavi na društvenim mrežama.

Porodica Kardović je posebnu zahvalnost izrazila svima koji su se ponudili da doniraju svoju koštanu srž.

“Obavještavamo javnost da prikupljena sredstva i sredstva čija je uplata najavljena dostižu traženi iznos od 500.000 koji je, prema procjeni i iskustvu liječenja od adrenoleukodistrofije ljekara specijalista iz Beograda i Holandije, potreban za liječenje ove bolesti. Porodica Kardović će obavještavati javnost o svim nastalim troškovima liječenja putem internet stranice kardovic.com. Ukoliko dospjele uplate pređu iznos veći od 500.000 eura, porodica Faruka Kardovića će proslijediti humanitarnim organizacijama, fondacijama i djeci koja boluju od rijetkih bolesti, o čemu će javnost biti redovno obavještavana. Nadamo se da ćemo dobiti ovu bitku koju vodimo svi zajedno i da će Abaz i Rifat moći kao i sva djeca da imaju bezbrižno i zdravo djetinjstvo”, saopštila je porodica Kardović.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!