Katnić o Abazoviću: Ne sjećam se da je neko ovoliko prešao granicu, Vlada i on su ucijenjeni i to svako vidi

Katnić je reko da je Abazović prekršio zakon, ali nije počinio krivično djelo kada je uticao da se preinači odluka sudije za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslava Bašovića o puštanju iz pritvora navodnih članova kavačkog klana, saopštio je danas na konferenciji za novinare glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Rekao je da se u tom slučaju Abazović ponašao van okvira, ali i ocijenio da je on ucijenjen. “Sudija Bašović je postupio u skladu sa svojim uvjerenjim”, rekao je Katnić, i dodao da je Abazović napravio ozbiljnu štetu

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović je prekršio zakon, ali nije počinio krivično djelo kada je uticao da se preinači odluka sudije za istrage Višeg suda u Podgorici Miroslava Bašovića o puštanju iz pritvora navodnih članova kavačkog klana, saopštio je danas na konferenciji za novinare glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. Rekao je da se u tom slučaju Abazović ponašao van okvira, ali i ocijenio da je on ucijenjen.

“Sudija Bašović je postupio u skladu sa svojim uvjerenjim”, rekao je Katnić, i dodao da je Abazović napravio ozbiljnu štetu.

Katnić je, prenosi portal Luča, rekao da se ne sjeća da je neko prešao ovoliko granicu.

“To ne smije da se radi i baš me čudi mlaka reakcija javnosti”, kazao je i istakao da je nedopustivo da se izvršna vlast miješa u rad sudstva.

Katnić je rekao da su Vlada Crne Gore i njen potpredsednik je ucijenjeni, i da to svako vidi.

Procesuirao bi Đukanovića i Lukšića ako bi postojala sumnja da su počinili krivična djela.

Katnić je izjavio da bi sigurno procesuirao Mila Đukanovića i Igora Lukšića o Kombinatu aluminijuma Podgorica ako bi postojala sumnja da su počinili krivična djela.

On je to saopštio na današnjoj konferenciji za novinare odgovarajući na pitanje hoće li saslušati predsjednika Mila Đukanovića i bivšeg premijera Igora Lukšića povodom izdavanja državnih garancija KAP-u.

Sumnja se da je u toku izdavanja državnih garancija za Kombinat aluminijuma Podgorica nanijeta je šteta od 127 miliona eura budžetu Crne Gore, pa je bog toga pokrenut postupak protiv 14 osoba. To tvrdi specijalna državna tužiteljka Lidija Vukčević.

“Postoji sumnja da je budžet kao direktna šteta nastupila danom isplate garancija iz sredstava države Crne Gore u cjelokupnom iznosu plaćenih garancija od 127.425.802 eura. Pored ovog, postoji osnovana sumnja da je Crna Gora pretrpjela i dalje trpi štetu po osnovu kamata, troškova, provizija…”, saopštila je Vukčević na današnjoj konferenciji za novinare.

Foto: Printscreeen

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!