SDT: Pripadnik MUP-a prenosio informacije Kavčanima kako bi izbjegli evenutalno praćenje

Svaki predmet imao je obrađivača, nekog od specijalnih tužilaca. Čađenović je kazao da je predmet u kom su uhapšeni osumnjičeni za planiranje likvidacije Milića Minje Šakovića formiran u februaru, a u martu predmet u kom su osumnjičeni Slobodan Kašćelan i još 13 osoba

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) sumnja da je jedan od pripadnika kavačkog kriminalnog klana bio službenik Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore.

SDT je saopštio da su mu njegovi radni zadaci omogućavali da dođe do podataka o svim vozilima i registarskim tablicama policijskih automobila, i da je te podatke prenosio pripadnicima kriminalne organizacije kako bi izbjegli evenutalno praćenje.

Saša Čađenović kazao je da je SDT od formiranja do danas preduzimalo i preduzima radnje na identifikaciji pripadnika kriminalne organizacije “Kavači” i sa njima povezanim kriminalnim grupama, kao i na sprečavanju njihovog djelovanja.

Objasnio je da su za svaki predmet pojedinačno formirani timovi, kojima je rukovodio GST Milivoje Katnić, prenose Vijesti.

Svaki predmet imao je obrađivača, nekog od specijalnih tužilaca.

Čađenović je kazao da je predmet u kom su uhapšeni osumnjičeni za planiranje likvidacije Milića Minje Šakovića formiran u februaru, a u martu predmet u kom su osumnjičeni Slobodan Kašćelan i još 13 osoba.

Foto: Sudovi.me

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!