Crnogorski novinari i intelektualci pisali ministarki Vesni Bratić: Zahtijevamo da odmah raskinete saradnju sa Vladimirom Vukovićem

Vaše sramno ćutanje o pomenutom skandalu potvrđuje da se pokroviteljski odnosite prema svom saradniku, koji je, orkestrirajući agresiju okupljene rulje, doveo u pitanje bezbijednost novinara RTCG”, kaže se u pismu. Kažu i da je ministarka, čak i da Vuković nije njen saradnik, dužna da osudi napad na najboljeg sportskog novinara u regionu, koji je te noći radio svoj posao. “Ukoliko se ne oglasite i Vukoviću ne otkažete saradnju, potvrdićete da ste zaštitnica polusvijeta, besprizornih izgrednika i huligana, a da je Vaša politika i Ministarstvo na čijem ste čelu njihova sigurna kuća”, piše u otvorenom pismu

Grupa crnogorskih novinara i intelektualaca obratila se otvorenim pismom ministarki obrazovanja nauke kulture i sporta Vesni Bratić zahtijevajući od nje da raskine ugovor o saradnji Ministarstva na čijem je čelu sa Vladimirom Vukovićem, koji je u nedjelju uveče podsticao divljačku hajku na novinara RTCG Nebojšu Šofranca, prenosi Gradski portal.

“Zahtijevamo da odmah raskinete saradnju sa Vladimirom Vukovićem, koji je, prilikom dočeka boksera Petra Liješevića, podsticao pokušaj linčovanja novinara Javnog servisa Nebojše Šofranca. Vaše sramno ćutanje o pomenutom skandalu potvrđuje da se pokroviteljski odnosite prema svom saradniku, koji je, orkestrirajući agresiju okupljene rulje, doveo u pitanje bezbijednost novinara RTCG”, piše u pismu.

Kažu i da je ministarka, čak i da Vuković nije njen saradnik, dužna da osudi napad na najboljeg sportskog novinara u regionu, koji je te noći radio svoj posao.

“Ukoliko se ne oglasite i Vukoviću ne otkažete saradnju, potvrdićete da ste zaštitnica polusvijeta, besprizornih izgrednika i huligana, a da je Vaša politika i Ministarstvo na čijem ste čelu njihova sigurna kuća”, piše u pismu, prenosi rtcg.me.

Pismo ministarki potpisali su:

Andrej Nikolaidis, pisac i novinar

Draško Đuranović, novinar

Tinka Đuranović, vajar

Tamara Nikčević, novinarka

Milorad Popovic, pisac

Boban Batrićević, istoričar

Šeki Radončić, pisac i novinar

Tanja Šuković, novinarka

Milena Pejovic Eraković, istoričarka umjetnosti

Ranko Vujović, izvršni sekretar MSS-a

Aleksandar Radoman, filolog

Stefan Todorović, filolog

Marko Eraković, magistar iz oblasti filma, televizije i multimedijalne produkcije

Đorđe Šćepović, pisac

Rade Vojvoduć, v.d. diretktor RTV Podgorica

Slavko Đurđić, novinar

Čedomila Vujošević Đurđić, novinarka

Nevenka Vuković Jovović, novinarka

Mr Nemanja Batrićević, politikolog

Ljubomir Filipović, politikolog

Prof. dr Adnan Čirgić, filolog

Aleksandra Pavićević, novinarka

Foto: GOV.ME

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!