Vladimir Vuković, koji je Nebojšu Šofranca snimao i nazvao “splačinom”, angažovan u Ministarstvu prosvjete, kulture, nauke i sporta (VIDEO)

Na snimku se, u jednom trenutku, čuje kako prisutni dozivaju Nebojšu Šofranca riječima “Šofro Srbine”, Vuković nakon toga kamerom ide prema ulazu aerodroma, gdje su novinar RTCG i njegov kolega kamerman i govori “izađi ovamo, pozdravi ovaj narod, splačino”. Nakon što je Šofranac rekao “hoću, hoću”, Vuković je nastavio da snima, te krećući se nazad prema okupljenima, ponovio “splačino jedna”. Vuković nakon toga, na jedanaestom minutu snimka, tišim glasom nekome govori “kuku, otišlo je u lajv, ja mu vičem dođi ovamo, splačino jedna, pozdravi ovaj narod, zaboravih se da se sve snima”

Vladimir Vuković, koji je sa Aerodroma Podgorica uživo na Facebooku prenosio doček boksera Petra Liješevića i novinaru RTCG Nebojši Šofrancu se, pored ostalog, obratio riječima “splačino”, angažovan je u Ministarstvu prosvjete, nauke, kulture i sporta. To je “Vijestima” potvrdio i Vuković, ne precizirajući o kakvom je angažmanu riječ.

“Vijesti” su resoru na čijem je čelu Vesna Bratić juče uputile pitanja u vezi sa Vukovićem – koji je njegov status u Ministarstvu prosvjete, kada je zaposlen i na kojem radnom mjestu.

Pored ostalog, redakcija je pitala i za komentar u vezi sa ponašanjem Vukovića prilikom dočeka boksera Liješevića, kao i da li su i kakve sankcije predviđene u sličnim situacijama i da li će taj resor preduzeti i koje mjere u konkretnom slučaju.

Liješević je na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu za mlade u Poljskom Kjelceu osvojio srebrnu medalju. Nekoliko desetina građana 24. aprila dočekalo je 18-godišnjeg boksera na Aerodromu Podgorica. Doček je snimao i uživo pratio Vuković, što je potvrdio i u izjavi koju je sjutradan dao u Upravi policije.

Na snimku se, u jednom trenutku, čuje kako prisutni dozivaju Nebojšu Šofranca riječima “Šofro Srbine”, Vuković nakon toga kamerom ide prema ulazu aerodroma, gdje su novinar RTCG i njegov kolega kamerman i govori “izađi ovamo, pozdravi ovaj narod, splačino”.

Nakon što je Šofranac rekao “hoću, hoću”, Vuković je nastavio da snima, te krećući se nazad prema okupljenima, ponovio “splačino jedna”.

Vuković nakon toga, na jedanaestom minutu snimka, tišim glasom nekome govori “kuku, otišlo je u lajv, ja mu vičem dođi ovamo, splačino jedna, pozdravi ovaj narod, zaboravih se da se sve snima”.

Okupljeni su kroz nekoliko minuta ponovo prozivali Šofranca, a Vuković mu se obratio riječima “izađi, ovo su Srbi, neće tebe Srbi, nismo mi ka’ vi, izađi”.

Дочек Петра Лијешевића 🥊🥈

Posted by Владимир Вуковић on Saturday, April 24, 2021

Vuković je i kasnije na snimku, na osamnaestom minutu, govoreći o Šofrancu, ponovio riječi “splačina jedna, sram ga bilo”.

Potom se obratio novinaru riječima “najpopularniji si na mreži trenutno… da vidiš kakvi su komentari Šofro, voli te narod, voli te narod jadan, znaš li šta je to”, a zatim je novinaru RTCG rekao i “e moj Šofro, lako se mangupisat’ pišući tekstove antisrpske, to je najlakše bilo… ti, ti slugo”.

Kad je bokser stigao, novinar je pitao za izjavu, ali je Vuković koji je sve vrijeme snimao, rekao “ne može tu Šofro, ne može” i uputio ga da prilog snima u masi, što je Šofranac i učinio.

Ponašanje prema novinaru RTCG osudili su iz više nevladinih organizacija, “huliganske provokacije i maltretiranje” osudio je i predsjednik Milo Đukanović.

Iz Uprave policije kazali su da Šofranac nije želio da podnosi prijavu, da su zbog toga samoinicijativno prikupili obavještenja od njega i da su od dva lica uzeli izjave, te da “su u toku dalje policijsko-tužilačke mjere i radnje u cilju procesuiranja odgovornih i potpunog rasvjetljavanja ovog događaja”.

Ministarka javne uprave, digitalnog društva i medija Tamara Srzentić kazala je da “uvrede i verbalni napadi na novinara ne smiju da budu ponašanje koje se toleriše”.

Foto: Vladimir Vuković (Facebook)

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!