Nebojša Šofranac: To što je ona individua snimala i kukavički raspirivala masu pozivajući da “izađemo” je prevara i montirana laž, dostojna najgoreg kukavičluka

Ogromna je šteta što su reakcije koje su uslijedile bile mahom po političkoj vertikali, za svaki slučaj se nisu oglasili oni koji od sebi bliskih “slučajeva” prave slučajeve vijeka, ali to licemjerje je meni odavno poznato. Za svaki slučaj je demonstrirano da je politička obojenost kojom su zarazili zemlju daleko važnija od pravde i istine. Ta hronologija je dugačka, ali ću je sačuvati za petak veče, jer su me zvali u emisiju “Argumenti”, a ovdje ćemo se nadam baviti morem sportskih tema, a marginalce predati zaboravu, napisao je Šofranac na Facebooku

Sportski novinar Televizije Crne Gore, Nebojša Šofranac, obratio se još jednom javnosti preko svog Facebook naloga nakon neprijatnosti koje je u subotu doživio na aerodromu u Podgorici, gdje je priređen doček vicešampionu u boksu, Petru Liješeviću.

Njega su okupljeni građani, koji nosili trobojke, verbalno napadali, nazivali pogrdnim imenima, pjevali mu…

Nakon neprijatnog događaja Šofranac je na svom Facebook profilu napisao da “to ne bi isticao u prvi plan, jer je uvijek sport u prvom planu”.

“Otišao sam da snimimo doček Petra i bili smo jedina TV tamo, zato što taj trud i medalja to zaslužuju, a znajući odlično kakva će biti ikonografija. Pošto je čekanje potrajalo, moglo se čuti svašta, ali meni je taj folklor poznat decenijama, tu nemoć ne vrijedi komentarisati, kao ni klasične kukavice koje su to raspirivale”, napisao je Šofranac na Facebooku nakon nemilog događaja.

Današnji post prenosimo integralno:

U subotu sam onim postom i otvorio i zatvorio priču o događaju na aerodromu, ali još dok sam radio sportski pregled po užarenosti telefona shvatio sam da će širenje slika i laži to učiniti nemogućim. Ništa nije toksično kao mreže, pravi raj za neiživljene. Naravno, hvala svima na ogromnoj podršci, nikad ne izostane, mada sam rekao da bih radje da se ne produbljuje priča jer zaista i ne treba. Zgražavao sam se godinama kako su napumpavani slučajevi napada i kvazi napada na novinare, i kako su ubirani politički poeni na osnovu toga kako su oni komforno prihvatali ulogu žrtve. Zato ću reći opet, nije bilo ništa strašno, niti neočekivano. Nakon puštanja snimaka sad je već neophodno reći – mi smo bili 40 minuta onamo ispred sa narodom, a samo pet minuta unutra i to da bi snimili bolje razgovor, koji smo na kraju ipak snimili u masi, iako je Petar htio i unutra. Znači 40 minuta napolje, pet minuta unutra, pa opet 20 minuta napolje. A to što je ona individua snimala i kukavički raspirivala masu pozivajući da “izađemo” je obična prevara i montirana laž, dostojna najgoreg kukavičluka. Kad se saznalo o kome se radi sve je bilo jasno. Takođe i što se tiče slike, momci su kulturno pitali, bili čak i iznenađeni, potom zahvalili, sve normalno, a zloupotrebu i razne montaže su potom pravile neostvarene osobe, neke, nažalost, i na bitnim funkcijama. Ogromna je šteta što su reakcije koje su uslijedile bile mahom po političkoj vertikali, za svaki slučaj se nisu oglasili oni koji od sebi bliskih “slučajeva” prave slučajeve vijeka, ali to licemjerje je meni odavno poznato. Za svaki slučaj je demonstrirano da je politička obojenost kojom su zarazili zemlju daleko važnija od pravde i istine. Ta hronologija je dugačka, ali ću je sačuvati za petak veče, jer su me zvali u emisiju “Argumenti”, a ovdje ćemo se nadam baviti morem sportskih tema, a marginalce predati zaboravu.

Foto: RTCG

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!