Abazović: Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije u Crnoj Gori

„Razumijem da opozicija potencira teme koje nije mogla da završi u svom mandatu kako bi unijela razdor, a sa ciljem zaštite svog kapitala, ali to je morao da razumije i ministar pravde Vladimir Leposavić“, objašnjava Abazović. On smatra da je ministar „napravio prekršaj“, a da je do premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića bilo „kako to vrednovati i u kojoj mjeri“

Ne postoji raskol unutar vladajuće koalicije u Crnoj Gori, kaže za N1 potpredsjednik crnogorske vlade Dritan Abazović.

„Razumijem da opozicija potencira teme koje nije mogla da završi u svom mandatu kako bi unijela razdor, a sa ciljem zaštite svog kapitala, ali to je morao da razumije i ministar pravde Vladimir Leposavić“, objašnjava Abazović.

On smatra da je ministar „napravio prekršaj“, a da je do premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića bilo „kako to vrednovati i u kojoj mjeri“.

„On je donio odluku i sad treba da vidimo kakve će ta odluka imati implikacije ukupno na odraz političke većine“, rekao je Abazović.

Na pitanje ima li Vlada Crne Gore zajednički stav po pitanju Srebrenice, Abazović je kazao da “Vlada ima zajednički stav da svi moramo poštovati odluke međunarodnih sudova”.

“I ne samo međunarodnih sudova nego i svih onih odluka koje su na direktan ili indirektan način imale veze sa našom zemljom, prošle kroz naše nstitucije”, rekao je Abazović.

Abazović ističe da Crna Gora ima Deklaraciju o genocidu u Srebrenici i da moraju toga da se pridržavaju.

„To je nešto što je apsolutno stvar principa“, zaključio je Abazović.

Foto: Printscreen

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!