Abazović: Blizu smo rješenja za tužilačke zakone, URA će glasati za razrješenje Leposavića

Abazović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da predlog za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića nije predlog Demokratske partije socijalista (DPS), nego premijera Zdravka Krivokapića. “Van svojih principa nećemo djelovati”, poručio je Abazović

Predsjednik Građanskog pokreta (GP) URA Dritan Abazović rekao je da su blizu konačnog rješenja za tužilačke zakone.

On je to saopštio nakon sastanka lidera stranaka parlamentarne većine na kome je trebalo da nastave razgovore oko postizanja eventualnog kompromisa u vezi sa tim na koji način mogu početi promjene u Državnom tužilaštvu.

“Ja sam zadovoljan. Ne želim da iznosim detalje. Biće potrebe za određenim korekcijama”,  kazao je Abazović, prenose Vijesti.

Mogući dogovor ticao bi se usvajanja izmjena Zakona o državnom tužilaštvu u dijelu promjene sastava Tužilačkog savjeta, a što nije bilo sporno ni Venecijanskoj komisiji Savjeta Evrope.

Abazović je, odgovarajući na pitanja novinara, rekao da predlog za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića nije predlog Demokratske partije socijalista (DPS), nego premijera Zdravka Krivokapića.

“Van svojih principa nećemo djelovati”, poručio je Abazović.

Istakao je da nema informaciju da će Leposavić u petak podnijeti ostavku, navodeći da bi on podnio ostavku da mu je to premijer tražio.

Istakao je da će poslanici GP URA, glasati za razrješenje Leposavića, ali da očekuje da on sam podnese ostavku.

Foto: Twitter

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!