Šehović: Vladin Prijedlog zakona o budžetu za 2021. godinu je neustavan, ekspertski i reformski taman koliko i Vlada

U završnim odredbama zakona piše da stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu a primjenjivaće se od 1. januara 2021. godine, što je u direktnoj suprotnosti sa članom 147 Ustava Crne Gore! Komedija“, napisao je Šehović na Twitteru.

Potpredsjednik Socijaldemokrata Damir Šehović kazao je da je Vladin Prijedlog zakona o budžetu za 2021. godinu neustavan.

„Skandal! Vladin Prijedlog zakona o budžetu za 2021. godinu je neustavan. U završnim odredbama zakona piše da stupa na snagu danom objavljivanja u Službenom listu a primjenjivaće se od 1. januara 2021. godine, što je u direktnoj suprotnosti sa članom 147 Ustava Crne Gore! Komedija“, napisao je Šehović na Twitteru.

Prema njegovim riječima, u članu 147 Ustava Crne Gore se navodi da Zakon i drugi propisi ne mogu imati povratno dejstvo.

„Izuzetno, pojedine odredbe zakona, ako to zahtijeva javni interes utvrđen u postupku donošenja zakona, mogu imati povratno dejstvo“, navedeno je u tom članu Ustava koje je predstavio Šehović, prenosi Portal Luča.

Dodao je da je budžet „ekspertski i reformski taman koliko i Vlada“.

„Vladi čak ni najveće pojedinačno zaduženje u istoriji od 750 miliona eura nije bilo dovoljno da “zatvori” makar ovu budžetsku godinu, pa povećava akcize kako bi od građana uzela dodatnih preko 40 miliona eura“, zaključuje Šehović koji je poslanik SD-a.

Foto: Twitter

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!