Crnogorski pokret o oduzimanju biračkog prava: Na djelu je potpuna fašizacija crnogorskog društva

“Već se sprema kolektivna tužba kojom će se tražiti odšteta od države Crne Gore za kršenje neprikosnovenosti biračkog prava. Kao što se ne može oduzeti biračko pravo diplomatskim predstavnicima Crne Gore u inostranstvu, tako se ne može ni građanima Crne Gore koji privremeno borave u stranim državama i ne ostvaruju u njima biračko pravo! Sličan je status i jednih i drugih”, piše u saopštenju

Najnoviji pokušaj, o čemu bi morao da se izjasni Ustavni sud, da se građanima Crne Gore sa privremenim boravkom u inostranstvu oduzme jedno od najosnovnijih ljudskih prava, garantovanih i Ustavom Crne Gore, da mogu da budu birani i da biraju, predstavlja vrhunac bezobrazluka i osionosti sadašnje vlasti Crne Gore, saopštio je Crnogorski pokret.

Biračko pravo, kako su rekli, štite međunarodne povelje čiji je potpisnik i Crna Gora, te taj pokušaj da se krše osnovna ljudska prava neće ostati bez odjeka pred međunarodnim sudovima.

“Već se sprema kolektivna tužba kojom će se tražiti odšteta od države Crne Gore za kršenje neprikosnovenosti biračkog prava. Kao što se ne može oduzeti biračko pravo diplomatskim predstavnicima Crne Gore u inostranstvu, tako se ne može ni građanima Crne Gore koji privremeno borave u stranim državama i ne ostvaruju u njima biračko pravo! Sličan je status i jednih i drugih”, piše u saopštenju.

Iz Pokreta kažu da se, sa druge strane, pokušava onima koji imaju privremeni boravak u Crnoj Gori omogućiti da ostvaruju biračko pravo, iako je to u suprotnosti sa zakonima Crne Gore, koji propisuju dvogodišnji domicilni status kao uslov za ostvarenje biračkog prava, prenosi Portal Analitika.

“Tako se bezočno pokušava uticati na izbornu volju građana Crne Gore zloupotrebom dodjeljenih nerezidentnih statusa osoba sa privremenim boravkom u Crnoj Gori”, dodake se u saopštenju.

Na djelu je, ocjenjuju, potpuna fašizacija crnogorskog društva u kojem prednjače političke partije vlasti.

“Njeni predstavnici, sve više se i sve češće atakuje na civilni sektor i slobodu medija, prostački se, bez ikakvih argumenata, etiketiraju organizacije, mediji i ljudi. U tome prednjači tobože građanska URA, koja sve više i više liči na sektu koja je zabrazdila na put bez povratka, iako, vjerovatno, mnogi od njenih članova vide da je to put ka bespuću. Em su se udružili sa nacističkim partijama i pokretima, em se sami ponašaju kao rigidni, radikalni desničari, sa fašisoidnim vokabularom u obračunu sa neistomišljenicima, koje je opčinila vlast i moć. To što je sve veći i veći otpor građana bijedno se pokušava predstaviti kao mešetarenje DPS-a, iako je jasno da su građani ti koji traže od sadašnje opozicije da se ne ponašaju kao engleski lordovi dok prostakluk vija po Crnoj Gori i uništava ono malo civilizacijskog što je postignuto uz pomoć EU”,  piše u saopštenju.

 

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH

error: Content is protected !!