Vlada Crne Gore: Poštujemo Deklaraciju o Srebrenici, ali ne možemo jedne narode proglašavati genocidnim, a druge svetim

“Vlada na čelu sa premijerom Krivokapićem osuđuje sve zločine učinjene od bilo koga i solidariše se sa porodicama svih žrtava bilo kog zločina. Premijer Krivokapić zajedno sa ministrom pravde gospodinom Leposavićem i ostalim članovima Vlade izražava dubok pijetet prema svim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije i poziva da se prestane sa svim vrstama politikanstva i manipulacije žrtvama. Pomirenje među narodima i državama regiona od najveće su važnosti za Vladu Crne Gore”, piše je u reagovanju Vlade

Vlada na čelu sa premijerom Zdravkom Krivokapićem poštuje kontinuitet međunarodnih obaveza Crne Gore, kao i odluke svih međunarodnih institucija, navedeno je u reagovanju povodom izjave ministra pravde Vladimira Leposavića o Srebrenici.

“Takođe, Vlada poštuje Deklaraciju o prihvatanju rezolucije Evropskog parlamenta koju je usvojila Skupština Crne Gore 2009. godine, a u kojoj se osuđuje zločin genocida u Srebrenici počinjen 1995. godine, kao i svi drugi ratni zločini počinjeni tokom sukoba na prostorima bivše Jugoslavije”, prenosi Antena M.

Kako dodaju, Vlada Crne Gore “niti želi, niti može da mijenja odluke međunarodnih sudova, ali ni da jedne narode proglašava genocidnim, a druge svetim, jer je to suprotno načelu da je svaki zločin pojedinačan, da ima konkretne izvršioce i, nažalost, konkretne žrtve i da za takve zločine uvijek odgovaraju konkretni pojedinci.”

“Vlada na čelu sa premijerom Krivokapićem osuđuje sve zločine učinjene od bilo koga i solidariše se sa porodicama svih žrtava bilo kog zločina. Premijer Krivokapić zajedno sa ministrom pravde gospodinom Leposavićem i ostalim članovima Vlade izražava dubok pijetet prema svim žrtvama ratova na prostoru bivše Jugoslavije i poziva da se prestane sa svim vrstama politikanstva i manipulacije žrtvama. Pomirenje među narodima i državama regiona od najveće su važnosti za Vladu Crne Gore”, piše je u reagovanju Vlade.

“Aktuelna Crnogorska Vlada izabrana je nakon demokratske pobjede građana Crne Gore i njihove volje da Crna Gora bude slobodna i ravnopravna, a ne zarobljena i privatna, da bude pravna država u kojoj vladaju zakoni, a ne pojedinci i da odlučno krene putem promjena u društvu u korist pomirenja i stvarne ravnopravnosti svih naroda, vjera i identiteta”, zaključeno je u saopštenju.

Foto: GOV.ME

Komentari

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!