Hrabri Bosanac heroj dana u Americi: Iz prevrnutog automobila spasao majku i dvoje dece!

“Jutros dok je bio na ruti dostave u ulici South Whitney u Hartfordu, naš menadžer Nihad primijetio je nešto u daljini. Shvatio je da je riječ o automobilu koji se prevrnuo nasred ceste. Kada je vidio da se iz njega širi dim, shvatio je da nema puno vremena i  odmah je krenuo u akciju”, piše u objavi na službenoj stranici organizacije

Priča o herojskom činu stigla je iz američkog grada Hartforda (Connecticut), a za nju je zaslužan, ni manje ni više, nego hrabri Bosanac Nihad Ibrahimović koji je spasao majku i dvoje djece iz prevrnutog automobila.

Pojedinosti događaja koji se odigrao prije nekoliko dana objavila je zdravstvena organizacija “Juniper Homecare” u kojoj Nihad već 17 godina radi kao menadžer, piše Klix.ba.

“Jutros dok je bio na ruti dostave u ulici South Whitney u Hartfordu, naš menadžer Nihad primijetio je nešto u daljini. Shvatio je da je riječ o automobilu koji se prevrnuo nasred ceste. Kada je vidio da se iz njega širi dim, shvatio je da nema puno vremena i  odmah je krenuo u akciju”, piše u objavi na službenoj stranici organizacije.

Kako se približio, Nihad, kojeg su prozvali “svojim herojem”, vidio je da su u automobilu zarobljeni majka i dvoje djece.

“Brzo je reagovao i, razbivši prozor, uspio da ih izvuče na sigurno dok nije došla hitna pomoć”, objasnili su.

Nihadov čin nazvali su nadasve nesebičnim i herojskim.

“Čast nam je što imamo ovakvog heroja u svom timu”, zaključili su uz par fotografija na kojima je prikazana fotografija nesreće, ali i Nihad koji je dobio svoje posebno parking mjesto , brojne čestitke i zahvalnice.

Ispod objave pristizali su i brojni komentari oduševljenih Amerikanaca, ali i bh državljana.

“Naš heroj”, “Bravo Nihade, bh kultura uči nas da uvijek pomažemo drugima”, “Ovo je divno, hvala Bogu pa su svi dobro”, “Tako sam ponosna na Nihada”, “Kakva hrabrost, svijetu su potrebni ljudi kao ti”, “Bog ga blagoslovio”, “Mi imamo svog Supermena”, “Momčina”, nizali su se komentari.

Neko je napisao kako uopšte nije iznenađen Nihadovim činom i da je on tokom pandemije dosta puta priticao u pomoć.

“Hvala ti za sve što činiš”, “Ti si neustrašiv i istinski nesebičan čovjek”, pisali su.

Foto: Facebook/ JUNIPER HOMECARE

Idi na VRH

error: Content is protected !!