GI 21. maj: Leposavić izvrgava ruglu Haški tribunal i genocid u Srebrenici relativizuje po uzoru na sve glavne aktere zločinačke velikosrpske politike

Zato i nije čudno što svjedočimo nestvarnim političkim deformacijama. Premijer vodi vladu u državi koju nije želio, potpredsjednik je ekološki aktivista koji je opsjednut hapšenjima, tzv. eksperti su pretežno karijerni početnici, klerikalizovani ministri se klanjaju ratno-huškačkim episkopima…

Opšte je poznato da je Vlada, premijera Zdravka Krivokapića pored toga što još uvijek niko ne zna njen program rada, u stalnom bijegu od suočavanja sa temeljnim vrijednostima bez kojih je nezamisliva evropska perspektiva Crne Gore, saopšteno je danas iz Grđanske inicijative (GI) 21. maj .

“Zato ne iznenađuje što iz dana u dan prisustvujemo ispadima koji revoltiraju domaću i regionalnu javnost. Iza deklarativne proevropske retorike krije se Vlada čije lice je uronjeno u politiku koju je Zapad srušio još prije dvije decenije. Iza navodne proatlantske retorike krije se Vlada koja bi najradije utekla iz NATO pakta. Zato i nije čudno što svjedočimo nestvarnim političkim deformacijama. Premijer vodi vladu u državi koju nije želio, potpredsjednik je ekološki aktivista koji je opsjednut hapšenjima, tzv. eksperti su pretežno karijerni početnici, klerikalizovani ministri se klanjaju ratno-huškačkim episkopima”, ističe se u saopštenju GI 21. maj koje potpisuju Rade Bojović, Ilija Vujošević, Miodrag Živković i Branko Lukovac.

Oni su dodali da istovremeno, ministar pravde (Vladimir Leposavić) izvrgava ruglu Haški tribunal i genocid u Srebrenici relativizuje po uzoru na sve glavne aktere zločinačke velikosrpske politike.
“Preostaje samo da Tužilaštvo javno negiranje genocida od strane ministra Leposavića okvalifikuje kao prekršaj za koji se izriče novčana kazna od 30 eura, dok će premijer “objasniti” javnosti da se radi o neshvatanju vjerujećeg i “sentimentalnog” ministra pravde. Time će se nastaviti politika udaljavanja Crne Gore od Brisela i Vašingtona, ali kada je već tako važno je da najšira javnost što prije prepozna antievropski karakter sadašnje vlasti”, kazali su iz GI 21. maj, prenose Vijesti.

Komentari

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Idi na VRH
error: Content is protected !!